Hogyan kell ilyen fényképet készíteni (lent)?
Nem ismerem a fénykép pontos megnevezését, megprobalom körül irni mire is gondolok. Egy mozgó képet(pl: sétáló ember) szeretnék úgy lefotózni sorozatban hogy ne külön képek készüljenek hanem egy kép készüljön de több kép kockával ahogy sétál előre egy ember pl.
Próbáltam kerestem de nem jöttem ra. vagy ilyet utolag photoshopban kell összeszerkeszteni? nem tudom.
Nikon D5300 gépem van
Szerintem ilyenre gondol, bár a neve nem jut eszembe
Action sequence photography a neve
Állványról felveszed a sorozatot majd photoshoppal összepakolod a képet
PhotoShop nélkül úgy tudod megcsinálni, hogy mozgás közben stroboszkóppal rávillogsz a fotótémára hosszú expozíciós időnél, így amikor a villanás megvilágítja, ott kimerevedik, a többi helyen pedig elmosódik, vagy egyáltalán nem látszik majd.
filmes géppel az is megoldás volt erre, hogy nem tekerted tovább a filmet, hanem ugyanarra a kockára fényképeztél többször egymás után. ma már egyre több digitális gép is tud ilyen multi expozíciót készíteni, ezzel az üzemmóddal is meg tudod ezt oldani PhotoShop nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!