Hogyan kell villám fényképet készíteni?
Én így csinálnám:
Fognék egy gépet ami nettó 4k/50-60fps videót tud csinálni vagy jobbat.
Ráállítom állványon egy olyan fedett helyre, ahonnan qrva jól néz ki a táj és nagy valószínűséggel sok villám fog ott csapkodni és elindítom a felvételt amikor megérkezik a vihar. Ez el fog tartani kb. 15-20 percig. Ezután képekre szedem a videót és kiválogatom azokat a képeket amin látszik a villám. Ezután pedig ha szükséges felinterpolálom a képet.
Mivel állványról lett fotózva lehet action sequence photography technikát is alkalmazni több villám egy képre másolására és így még jobban fog kinézni a végeredmény.
2 elterjedt technika van.
Hosszú záridős képek, ezt trükkösen lehet városi körülmények között csinálni, mert beég minden mire jön a villám, persze léteznek technikák a probléma kiküszöbölésére.
Villámkioldó. Én ez utóbbit használtam sokat, gyakorlatilag egy fényérzékelő, ami felvillanásra elsüti a gépet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!