Készítettem egy fényképet szerintetek, hogy jól sikerült?
Nem vagyok profi fotós vagy ilyesmi csak csináltam egy képet szerintem hangulatos. [link]
Szerintetek jó lett? :D
Nekem tetszik. Bírom az ilyen sötét, profán pusztuló használati tárgyakat megjelenítő képeket. Jó a szög, tetszenek a színek.
Én nem vagyok fotós, tehát csak átlag emberként mondom, hogy tetszik.
Több fény, több szín, több kontraszt. A bal alsó sarokban lévő póznát ki kellett volna kerülni.
Azt a hatalmas, ocsmány fehér firkát pedig kár volt rávésni, se profi fotós nem vagy, hogy szignóznod kelljen, de ha már mégis ragaszkodsz hozzá, akkor valami szépet, és ne takard ki vele a fél fotót...
Egyébként maga a kép tetszene.
Semmi különleges, semmi egyedi nincs a képen. Ez egy olyan fotó, amit szinte bárki elkészít egy borult estén, ha van egy átlagos mobilja. Na meg persze pár filter, mert az manapság már elkerülhetetlen...
Az esetleges hangulatot jelentős mértékben rontja az otromba, harsány logó. Mintha az lenne a témája a képnek, nem is a viharfelhő vagy a lámpaoszlop. Ez nayon, nagyon igénytelen megoldás.
Mellesleg nem csak igénytelen és zavaró, de felesleges is: ha valaki el akarná lopni a képet, semmiből nem állna eltüntetni a logót. Ismered a PS "content aware fill" funkcióját? Gondolom nem.
De ezen a fázison mindenki átesik. Amikor megkapja az ember az első kamerás mobilt vagy az első fényékpezőgépet, egyből ronda, az ember retináját kiégető logókkal rakja tele a képeit, pedig soha senkinek nem jutna eszébe bármire is felhasználni őket, hiszen legális, ingyenes képbankokból nagyságrendekkel jobb képek tölthetőek le - aki meg ebből él, az úgyis stockfotóval dolgozik.
Nézd meg a profi fotósok munkáit: egy monogram, egy szolid szignó valahol a sarokban, egész halványan, hogy ne befolyásolja a kép élvezeti értékét. Aki el akarja lopni, az úgyis el fogja - de semmi baj, ezért tartunk ügvédet.
Nem értem mi a felháborodásod oka.
Ez egy teljesen átlagos kép. Ha tetszik nem gond, örülj neki. Saját felhasználásra, öncélra, a boldogságodnak jó. Esetleg oszd meg a saját oldaladon.
De értsd meg, hogy ez a kép fotó technikailag, látásmódilag semmilyen, mert tucat.
Az meg, hogy levéded ezt a képet. Oké a te dolgod. De az is szépérzék kérdése, hogy ezt hogy teszed meg. És te ocsmányan csináltad. Szine a kép közepén van, nagyon nagy és ez a szín nagyon elüt.
Hogy mit kell változtatnod? Látásmódot. De ezen mindenki átesik.
Témát nem kell. Csak nézz meg villanypóznás (vagy mi) képeket. És olyat te ne csinálj!!
(esetleg ami tetszik azt próbáljd meg utánozni, a technikáját, de utána ne azt publikáld, hanem a sajátod, az egyedi lesz!)
Kedves Művész Úr!
Elnézést kérek, hogy a kérdésére válaszoltam. A kérdése ugyanis úgy hangzott, hogy "Szerintetek jó lett?". Elmondtam, hogy szerintem nem. Bocsánatát kérem.
Zárójelben jegyzem meg, hogy Németországban élek, kisvárosban, és szerintem sem beképzelt, sem barom nem vagyok (és szerintem még jobban is írok magyarul, mint Ön). Megsértődni nekem lenne okom a Művész Úr alpári, bunkó paraszt stílusa okán, de nem teszem, mert tudom, hoyg Önök, ott Magyarországban... Ja, nem, nem akarok általánosítani. Szóval Ön, Művész Úr, egy korlátolt barom.
Nem kért tanácsot, hogy miben fejlődjön, de számon kéri rajtunk. Majd lebarmoz minket amiért nem ajnározzuk a művét.
Ön, Művész Úr, szánalmas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!