Bejárati ajtóhoz szeretnék kamerát szerelni, de nem tudom mire kell figyelni, milyen rendszerű legyen stb. Valaki tud segíteni?
Egy egyszerű, éjszaka is látó (infravörös) kamerát szeretnék a bejárati ajtómhoz szerelni, aminek a képét valós időben látnám egy monitoron, ami bent lenne a falon felszerelve az ajtóm mellett. Ilyen kamera+monitor kombót lehet kapni egyben vagy külön külön kell megvenni mindkettőt? Nem kell nagy monitor, de túl kicsi se legyen, kb 20x15 cm nagyságú tökéletes lenne. És persze mindezt a lehető legolcsóbban nincs több tízezrem erre. Wi-Fis kamerákkal, amit a mobilomról nézhetek és digitális ajtókitekintőkkel kíméljetek, nem olyat akarok.
Ilyesmire kamrákr gondolok, mint ezek:
1. [link]
2. [link]
Ezeket egyáltalán össze tudom kötni valamilyen monitorral? Ha igen kérnék linket is a monitorhoz.
Olyanok írjanak, akik értenek hozzá, köszönöm.
Én nem kívánok foglalkozni a jogi hátterével egy közösségi térre néző megfigyelő eszköznél, minden esetre a kérdező egy szóval nem mondta, hogy a felvételeket rögzíteni is kívánja, így semmiféle engedély, illetve hozzájárulás nem szükséges adatvédelmi szempontból. Olyan a tényállás, mintha a szomszéd Marika néni folyamatosan kukucskálna ki a folyosóra az ajtókitekintőn.
Technikai szempontból a fenti 2 linken található kamerát garanciális okokból, szegényes technikai paraméterek szempontjából illetve járulékos költségek miatt én nem venném meg. Nem szeretnék belemenni a technikai részletekbe, de a CCD/CMOS chipek nem véletlenül adott méretben készülnek. Mi olyan helyekre, ahol fontos a rossz fényviszonyok közti értékelhető képminőség, CCD fekete-fehér kamerákat szerelünk. A színérzékelés ugyanazon méretű chipen helyet foglal el, így a képminőség rovására megy. A legtöbbszőr az, hogy mi milyen színű, semmiféle információ tartalommal nem bír. A CCD chipek jelen pillanatban rossz fényviszonyok közt még mindíg jobb képminőséget adnak kevesebb zajjal, mint a CMOS technológia, és még nem is tértünk ki az infra megvilágításra, illetve a kérdező ár érzékenységére.
Én biztonsági szempontból, illetve telepíthetőség/ár szempontjából nem vetném el az wifi/IP kamerákat, egyrészt biztonságos, másrészt egy hagyományos kamerának nem csak a tápfeszültséget kell odavinni, hanem a kép átvitelre szolgáló koax, utp, optikai kábelt is.
Én biztos nem foglalkoznék ilyen vaterás/piacos dolgokkal, hanem biztonságtechnikai cégek kínálatából választanék alacsonyabb árú eszközt, vagy még a nagyobb barkácsáruházak kínálatában megforduló akciós csomagok is szóba jöhetnének.
Az biztos, hogy 5290 forintért, vagy 6990 forintért nem lehet kapni értékelhető biztonsági kamerát, ennyiért 15-20 liter benzint lehet venni, be lehet rúgni valami alsó-középkategóriás vendéglátóegységben, vagy egy átlagos napi bevásárlást lehet elintézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!