Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Mekkora zárnyílás kell ISO...

Mekkora zárnyílás kell ISO 200/24-es filmhez?

Figyelt kérdés

2017. júl. 2. 14:44
 1/9 anonim ***** válasza:

Te vagy a Werrás, gondolom, mert a világon senki más nem mondja azt a hülyeséget, hogy zárnyílás.

Miért nem olvasol valamennyit a fotózásról? A net tele van fotóiskola néven futó ismeretterjesztő írásokkal.

NINCS zárnyílás, megírtam, hogy VAN záridő ÉS rekesznyílás.

Ennek a háromnak a kombinációját meg az adott pillanatban meglévő világítás erősségéhez kell hangolni, tehát ezért is értelmetlen a kérdés, amit máshol teszel fel, mint ahol a válaszoló van.

De amúgy értelem nélkül keress rá a Fotó Fáni tanácsolja kifejezésre, abban vannak értékek. Igaz, hogy még meg kell keresned a DIN-ISO átváltást is. És céljaidhoz igazítani.

Ez az egész az előbb említett fotóiskolákban összesen kb öt oldal lenne, hogy értelmet is nyerjen.

2017. júl. 2. 15:22
 2/9 A kérdező kommentje:
Igen, én vagyok és kezdő vagyok még a témában. Rekesznyílásra gondoltam, na.
2017. júl. 2. 16:48
 3/9 anonim ***** válasza:
Van a gépedben fénymérő? Használd azt.
2017. júl. 2. 19:13
 4/9 anonim ***** válasza:

Az ugye megvan, hogy a kérdésedre nincs válasz?

Nyilván más záridő kell, és más rekesz akkor, ha sötét van, és más ha verőfényes napsütés.

Más rekesz kell, ha rövid záridővel fotózol, és más ha hosszúval.

Nem lehet azt mondani, hogy 1/60-ra állítsd és jó leszel.

2017. júl. 2. 19:57
 5/9 anonim ***** válasza:

A fényerősség, a záridő és az ISO figyelembevételével kell beállítani a blendét.

Ha nincs a gépeden fénymérő akkor diagramok vagy táblázatok alapján tudsz tájékozódni.

De miért mániája egyeseknek ez a menjünk vissza a kőkorszakba? :))))))))))

2017. júl. 3. 09:33
 6/9 anonim ***** válasza:

Ha mindenképpen kőkarszaki szaki akarsz lenni ajánlom figyelmedbe a lyukkamerás fotózást. (komolyan)

[link]

2017. júl. 3. 09:48
 7/9 anonim ***** válasza:
Én nappali félynél 5.6-ra szoktam állítani 250-es záridővel. Vagy 8-ra 125-ös idővel. De ahogy előttem írták használj fénymérőt. Lehet kapni külön is. Nem kökorszaki a kérdés tárgya hiszen a profik így használják.
2017. nov. 15. 02:20
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen így sokára is!
2017. nov. 18. 22:52
 9/9 anonim ***** válasza:

Jézusom mennyi ökörséget írnak itt össze.

Ne hallgass egyikre sem, a rekesznyílással tudod a mélységélességet állítani. Portré fotózásnál nagyra állítod, távoli tájképnél szűkebbre. A záridőt pedig ehhez kombinálod össze a film érzékenysége illetve digitális fényképezőgépnél az ISO értékre amiben szeretnéd a fotót.

2018. jún. 29. 02:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!