Természetfotózáshoz Bridge vagy DSLR?
Nem vagyok proi fotós, de nem szeretnék állandóan újabb gépeket próbálgatni, ezért ha műr megveszem, az legyen egy trtósan jó masina.
Kizárólag állatokat fotózok, hajnaltól-szürkületig.
Nagyjából 200-300.000-et szánok egy gépre, amit nem feltétlen szeretnék újan megvásárolni. Jelenleg egy Jelenleg Sony dsc h400 vasam van, de nagyon nem vagyok vele megelégedve.
DSLR. (esetleg milc)
Válassz egy minnél fényerősebb telét (használtan)+ egy vázat.
Na de milyen vázat?
"Hajnaltól-szürkületig"- nem szükséges extra nagy ISO. Szóval a sorozatfelvétel és af gyorsaságát és a számodra fontos extrákat nézd. Az obi fontosabb mint a váz, inkább arra költs.
(+nem tudom van-e állvány, szűrők...)
Milyen állatokat? Állat a pók és az elefánt is.
A DSLR-ek egyelőre verhetetlenek ezen a területen, a bridge pedig nagyon rossz választás. A fő gond, hogy az állat fotózás általában nagytelét igényel, 300-400mm-nél kezdőik a használható tartomány (persze sosem elég hosszú az a tele:)), ez pedig DSLR-re elég drága móka, egy 400-as fix is egy vagyon.
Brdige-ben hiába kapsz meg fillérekért akár egy 800+ mm-es objektívet, ha a képminőség vacak lesz mind az apró érzékelő, mind a hatalmas átfogású zoom okán.
A MILC nem lenne rossz választás, de általában nem érhetőek el a túl nagy telék (vagy csak kompromisszumokkal), éjszaka az EVF sem feltétlen jó, ha világít.
Többnyire elefántokat és zsiráfokat szeretnék, a repcésben láttam néhányat kóricálni. Gondoltam festői lenne. :)
Rovaroktól a madarakon át, egészen a szarvasokig mindent.
A jelenlegi gépem kb alkalmatlan mindenre, nem is értem, miért vettem meg...
Míg a rovar fotózást meg lehet oldani egy 10ezer forintos közgyűrűvel addig a madár fotózáshoz akár több milliós objektívek is kellhetnek.
Tehát nem egy kategória...
Persze ha megelégszel a tenyeredből csipegető papagáj fotózásával akkor jó lehet egy átlagos obi is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!