Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Mi lehet az SD kártyával a...

Mi lehet az SD kártyával a baj, nem érzékeli a fényképezőm?

Figyelt kérdés
Sziasztok, van egy Sony kompakt digitális fényképezőm. Akármilyen SD kártyát teszek bele, azt írja ki hibaüzenetben, hogy tegyem be az előzőleg használt sd kártyát. Miért nem tudja őket olvasni? köszi
2017. jún. 13. 09:24
 1/2 nemcso ***** válasza:
Talán formázd le a telefonon használat előtt.
2017. jún. 13. 10:03
 2/2 Debug_Trace válasza:

Számítógépen formáztam sd kártyát és a fényképezőgép nem ismerte fel. Majd egy hirtelen ötlettől vezérelve, az alapesetnél felajánlottnál eggyel nagyobb klaszter (cluster)nagysággal (lemezfoglalási méret)formáztam a kártyát, ugyancsak a számítógépen és akkor jó volt a fényképezőgépnek.

Úgy emlékszem a felajánlott szám 16 volt és 32-re állítottam, de azt hiszem, lehet nagyobb is. A clusterszám , amit kezel az SD, korlátozott, és ha nagyobb a cluster méret, pl 1 cluster nem 16 hanem 32 szektor, akkor kevesebb clusterre oszlik a kártyaméret. Főleg nagy (pl. 32 Gb-os) sd-nél kell ez a megoldás.

2017. jún. 13. 14:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!