Fekete-fehér vagy színes?
Tudom, persze ez témafüggő, de úgy általában.
Személyszerint úgy vagyok vele, hogy valami szép úgy, de mindig kiváncsi vagyok, milyen lehetett színesben. Egyes képekről meg úgy gondolom, hogy kezdő "fotografik" trükkje, hogy drámaivá, egyedivé tegyék a képeket.
Szerintetek?
Akármilyen színes képet egy mozdulattal át lehet alakítani fekete-fehérre (szürkeárnyalatosra) . Nem kell hozzá RAW
Amúgy igazat adok azoknak akik azt mondják hogy célja kell hogy legyen, mert egyébként hatásvadászat az esetek többségében
Én már egy jó éve csak filmre fotózom, és nagyon ritkán használok színes filmet. Szerintem egy fekete-fehér képen nem vonják el a színek, és a velük járó részletek, amik sok esetben feleslegesek a figyelmet a témáról. Mondjuk most pont színes filmet fűztem a Nikon F-be, szenvedek is rendesen, hogy mit kezdjek vele.
Nekem mindenesetre fekete-fehér.
Színes filmet is ki lehet nagyítani fekete-fehér papírra.
Na de ne ítéljük el a színes fotózást !!!
Aki csak a formákat látja a világból és csak ezt akarja visszaadni az fotózzon fekete-fehérben.
A színek varázsa azoknak van akik látják is! :)))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!