Mi a legjobb módja az objektív tisztításnak?
Nem rég írtam egy kérdést, hogy lehetett-e bármi baja az objektívemnek ha helytelenül tisztítottam, most viszont a helyes tisztításra lennék kíváncsi.
Mivel érdemes vagy mivel szoktak tisztítani ami semmifele keppen nem okoz kárt neki ?
Szemüveg törlo kendő pl? Vagy hol lehet hozzá valami kifejezetten erre fejlesztett kiegészítőt venni ?
"Mi a legjobb módja az objektív tisztításnak?"
Elfogultság nélkül kell csinálni :)
"A frontlencse rendszeres tisztítása homályosítani fogja azt előbb utóbb így érdemes UV szűrőt használni"
Az UV-szűrő, mint plusz optikai elem a fény útjában, torzít és csökkenti az érzékelőre jutó fényt. Továbbá szintén tisztítandó időnként.
Érdemes a fényképezőgépet a szekrénybe elzárni, így sosem kell tisztítani.
"... így sosem kell tisztítani."
Ha sosem használod.
Blower (persze ecsettel) kell, mert a por kemény, mint a gyémánt!
Ha már nincs por, akkor vagy mikroszálas (jobb a más fotósok által ajánlott, mint az ismeretlen) vagy nedves törlőkendő, ebből vagy kimondottan fotós célra gyártott, vagy valami kis bizalommal kezelhető márkanév ajánlott. Például a Prophot egy nagyon régi cég, vagy a Zeiss elég jó név. Ezek Amazonos rendelések, alighanem idehaza nem nagyon van ilyen.
Azonban ez a válasz inkább a zsíros szennyeződésre érvényes, mitől párásodik be? Nekem csak akkor, ha fél nap kint állok a mínusz kettőben, majd bemegyek a forralt bort áruló, emberekkel zsúfolt büfébe. Az iylen párásodást törölgetheted, újra párásodik ,míg hideg az üveg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!