Olympus milc vélemények?

Figyelt kérdés
Melyik a jobb? Panasonic, Olympus vagy esetleg nézzek inkább azonos árkategóriában aps-c szenzoros gépet? Leginkább manuális objektívekkel használnám, szerintem a kitobjektív általános célra megfelelne, nem tervezek venni másik AF obit mellé, ez is szempont. Láttam a Fuji gépek ugyan jók de nagyon drágák az objektívek újonnan hozzá. A micro négyharmados gépektől azért ódzkodok mondjuk mert nehéz elérni szép / nagy háttérmosást, és nem lesz sose nagylátó manuálisban sem rávaló, csak a kitobi.
2017. máj. 5. 13:52
 1/3 anonim ***** válasza:
Én a 2x-es Crop Factor miatt nem vennék, különben nem rossz gépek.
2017. máj. 5. 15:30
 2/3 anonim ***** válasza:

Szerintem a 4/3" még pont az a méret, ami hobbi szinten még elmegy. Az APS-C lehet hogy rátesz egy lapáttal a háttérmosásra de az elsősorban az objektívtől függ ebben az esetben mivel a 4/3 és az apsc között másfélszeres csak a különbség kb.

Szerintem csak konkrét gépről lehet véleményt mondani, márkát ne általánosítsunk.

Az Oly-hoz és a Pana-hoz többnyire jobb minőségű kit obikat szokta adni DE az még mindig csak kit obi.

2017. máj. 6. 08:58
 3/3 kararak válasza:

Az APS-C képátmérője márkától függően 40-45 mm közt változik. Az Olympus 4/3 esetén ez 33,8mm. Tehát az tény, hogy kisebb, de az ára is olcsóbb.....

A Panasonic - Olympus márkák közül nálam az Olympus volt nyerő, mivel filmes változatait több évtizeden keresztül használtam.

Az Olympus PEN PM-1 gépvázhoz én az Olympus (10 évvel korábban vásárolt és zár hiba miatt használhatatlan) E-400 digitális gépem 18-50 mm-res objektívjét használom, akár nagylátószögű előtéttel is. De M42-es és bajonettes objektíveket is használtam már vele, megfelelő adapterrel. Az E 400 -as bajonettes nagylátószögű Zoom objektívet is adapter segítségével lehet a Pen gépvázra felhelyezni.

Az utángyártott (nem akarom reklámoznia márkáját, de privátban megírom) adapter megfelelő elektromos érintkezőkkel rendelkezik, igy az automata élességállítás kifogástalanul működik. A szürőmenetbe helyezett adaptergyürü segitségével nagylátószögű előtétet csavarva 13,5 illetve 9 mm -re tudom csökkenteni a fókuszt. A vignettálás kis átmérőjű elötét esetén előfordulhat.

De az automata élesség állítás előtétek esetén továbbra is kifogástalanul működik. Ami lényeges, az automata élesség állításnál is ki lehet választani miyen méretű kép részre állítsa az élességet.

A háttérmosáson mit értesz? Talán a mélységélességet? Esetleg a lágy képet?

Különböző felvételi szürők közül lehet válogatni:

Pl.: DUTO szürő képlágytásra használható. De egy UV szürő a szélén zsirral bekenve igencsak rontja az kép szélek élességét, mig a kép közepe éles marad.

2018. jan. 14. 02:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!