Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Hogyan lehetne ilyen levitáció...

Hogyan lehetne ilyen levitációs képet készíetni? Valakinek van benne tapasztalata?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Sima levitációs képet már én is készítettem, arra lennék kíváncsi, hogy a tárgyak lebegését ezesetben hogy oldják meg?

[link]

Köszönöm!

2017. ápr. 26. 20:24
 1/4 anonim ***** válasza:

Ez photoshop

ha valóságban akarsz ilyen képet készíteni akkor sokkal nagyobb probléma hogy a néni lebegtetését hogyan oldod meg ilyen pózban? :)))))

2017. ápr. 26. 20:33
 2/4 anonim válasza:

Ez egy jól kivitelezett photoshop

- a tárgyakat egyesével vannak odatéve (annyit csinálhattak előtte talán, hogy az a fal előtt fényképezték, az üveg átlátszósága miatt, de ha nem akkor is megoldható)

- a nő egy széken ül, majd utólag van kimaszkolva

- a lógó szoknyájának az alsó harmadán részén látszik, hogy utólag van hozzáretusálva, de ha nem látszana, akkor is utólag lenne :)

- a háttér nem véletlenül ilyen homogén az ilyen jellegű képeknél, mivel így jóval egyszerűbb odatenni a modellt és a tárgyakat (mivel a modell, nem a kanapé tetején lévő széken ült, hanem egy sima stúdióban), de bármilyen háttérre megoldható, csak több munka

- a kardigánját úgy csinálták, hogy valaki a kép elkészülte előtt fellebbentette

- a mozgás érzékeltetését pl.: a briósnál, vagy konkrétan feldobták, vagy mozgási homály effektet tettek rá

- hogy minden szín és fény stimmeljen, tehát a modellen nem látszik hogy máshol készült a kép, az egyszerű ps színegyeztetési eljárások

Nagyjából ennyi, nem annyira egyszerű megcsinálni egy ilyen képet, mint ahogy most leírtam, mert ahhoz, hogy élethű/természetes hatást keltsen, sokat kell a rétegekkel és maszkokkal bíbelődni.

2017. ápr. 27. 09:40
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. :) Én itt inkább a tárgyak lebegtetésére voltam kíváncsi, embert már lebegtettem photoshooppal. :D Csak erről nem sok információt találtam, és igazából arra gondoltam, hogy vagy külön tartják egyesével a csészéket, vagy esetleg fel vannak függesztve damillal valahova.
2017. ápr. 27. 16:35
 4/4 anonim válasza:
valószínűbb, hogy hasonló körülmények/fények mellett külön fényképezték, pl a kilöttyenő teát máshogy nem oldják meg az biztos. De kicsit több munkával az ablak fényfoltjait is lehet szimulálni ps-al. Igazából mindent meg lehet ps-al csinálni, csak a fantázia és a kivitelezés milyensége a szűk keresztmetszet
2017. ápr. 28. 09:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!