MILC vagy DSLR egy kezdőnek?
Nemsokára egy új fényképezőgépbe szeretnék beruházni.
Egyenlőre csak KIT-ben, külön kiegészítők nélkül.
Az lenne a kérdésem, hogy egy kezdőnek (fogalmak megvannak, csak eddig egy nagyon rossz kompakttal volt dolgom...) egy Sony A5000-es MILC, vagy egy Canon EOS 700D DSLR a jobb választás?
(A Sony kevesebbe kerül, így hirtelen lehet, hogy tudnék mellé még venni objektívet, a Canon mellé nem maradna pénz.)
Használtat nem szeretnék!
A 16-50-es és 18-55-ös (ha jól emlékszem :) ) KIT-ben milyen objektívek vannak? Ugye nem annyira rosszak? :) (mondom, hogy rosszhoz vagyok szokva)
Tudom, hogy a MILC-en a manuális mód nehézkesebb, de ez legyen a legkisebb baj..
Ha most MILC, akkor 2 éven belül lesz DSLR, ha most DSLR, akkor max. majd ha nagyon jól megy, kíváncsiságból, zsebbe egy MILC.
A válaszokat előre is köszönöm!
( Még egy kérdés: a Sony-ban is van ugye mehanikus zár? Ha igen, akkor ennek mennyi az élettartama? )
Én Fuji milcet használok, amikor választottam nekem az volt szimpatikusabb.
A milcekben kevesebb a mechanikus alkatrész és mivel a time lapsekhez sok kép kell (ha nem egy sima videót gyorsítassz fel) azok jobban bírják.
Vegyél DÉJJJESELERT...:)
Mi mást ugyan?.....:)
Pár "nagytudású" lepontozta az első hozzászólásomat, kicsit sokkolt, de már kezdek magamhoz térni...:)
Reményre ad okot, hogy legalább egy élő embertől azért kaptam "zöld kezecskét" ezért neki egész életemben hálás leszek...:)
Ez azt jelenti, hogy nem vagyok egyedül ebben az univerzumban aki fölöslegesen tépi a száját a rendszervaku mellett. Hurrrááá!.....:)
Tudom hogy az itteni szakmai színvonal odáig tart, hogy nagy fényerős obi, dslr és szigorúan vaku nélkül való fotózás, mert hát " a vaku fölösleges vacak ".
És ha valaki csak megemlíti a vakut már rögtön fújják rá a tajtékot, lám így jártam most is.
Etz a traumát pszichológusok egész garmadájával majd csak ki fogom heverni...:)
De addig is, hogy az a sok értelmiségi aki lepontozott lásson "csodát" itt egy videó amiben olyan dolgot fogtok látni amitől hányni fogjátok a keresztet.
Képzeljétek el, hogy még egy 1.2-es fényerős obihoz is az óceán másik oldalán használnak studio vakut. Na most mondjátok meg, milyen buta népség van a Földön. Ráadásul a külső vakupapucsot plusz rádiós vakuvezérlőt használják erre a célra....Eltudom képzelni , hogy most páran akik lepontoztak próbálják felfogni, hogy miről is beszélek.....bambán néznek maguk elé és halkan kérdezik, hogy mi?, rádió?, ja, rádió! igen Class FM!......:)
Köszönöm a válaszokat!
Úgy néz ki, hogy a Canon lesz, meggyőztetek a Sony hátrányaival.. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!