Milyen DSLR gépet ajánlanátok egy olyan kezdőnek, aki az idő múlásával komolyabb szinten szeretne fotózni?
Alapok azok megvannak,neten meg könyvekben is utána olvastam/olvasok a dolgoknak.
Gyakorlatban is szeretném ezeket a dolgokat kipróbálni,majd ahogy kezdek jobban belejönni,úgy vállalni másodállásnként fotózást(portré,koncertek,bulik).
Így a kezdéshez keresek gépet,de nem tudok dönteni...szerintetek melyik az a gép,ami így tökéletes lenne?
Előre is köszi!
Végül is akármelyik belépő váz jó lehet. Az objektív úgyis fontosabb - persze a váz is lényeges, de elsősorban az optika a fontos.
Igazából amelyik tetszik - Nikon, Pentax, Sony, Canon - neked kell eldönteni melyik szimpatikus. Érdemes megfogni egy-egy darabot a szóba jöhető típusok közül és amelyik a legjobban tetszik.
Használtan például 70-80k körül megy a D3200, talán az EOS 650D is. Igazából én csak a Nikon gépeket szoktam figyelni, a többi típusnál nem tudom, hogy melyik milyen áron megy most.
Tanácsként talán annyit mondanék, hogy belépő vázból érdemes 3-4 évnél nem régebbit választani. Csak hogy egy példával éljek - az újabb és újabb típusoknak egyre jobb a zajkezelésük, a magas iso pedig koncerten kelleni fog.
Koncertekre sok fény kell, így emiatt eleve kiesik a sony beugró gépe, mert az SLT. Nikon D3200-t sem venném, mert 1600 ISO fölött már értékelhetetlen képet készít, koncertre és bulikra meg tömény ISO kell. Marad a Canont és a Pentax.
Canonhoz egyszerűben jutsz olcsón egy fényerős obihoz.
A Nikon D3200 nem rosszabb ISO1600 fölött, mint a hasonló árú konkurensei.
Abszolút ajánlott kezdő fényképezőgép.
"Látom még most sem sikerült képeket találni. Hát tessék, 1600 ISO"
Na és? Zajos a Nikon D3200 ISO1600-on? Igen, az.
Sokkal rosszabb, mint a többiek, ahogy állítod? Nem.
A Cameralabs csak JPEG képeket tett közzé, az meg hol szempont? JPEG-ben azt látjuk, hogy az adott gép mennyire szűri a képet. Ez a D3200-nál kisebb fokú. Azt is látjuk a képeken, hogy a D3200 esetén több részlet marad, nem mossa annyira a képet. Nem látom azt a nagy hátrányát a többiekhez képest.
A belinkelt cikked írója nem végzett egyetlen egy tesztet sem, csak megnyitotta a D3200-at három másik géppel együtt a DPreview-ban és szerinte "terrible".
Először is kisebb felbontású gépekkel vetette össze, bár legalább APS szenzorosakkal. Másodsorban a D3200 24 megapixeléhez képest egyáltalán nem megalázó a hátránya JPEG-ben (aminek ugye nem sok értelme), RAW-ban pedig szinte semmi. Ha azt veszem, hogy a felhozott gépekhez képest jóval több pixellel dolgozik, vagyis kisebb érzékelőhelyekkel ugyanazon méreten, akkor az eredmény egyértelműen tisztességes. Sőt!
A DPReview mérései nem súlyozottak, hanem abszolút értékek. Ellentétben a DXO-val. Ott jel zaj arányt mérnek figyelembe véve a felbontást is.
Jelenlegi méréseik alapján az APS-C szenzorméretű tükrös gépek között 5. helyen van a D3200 jel-zaj tekintetében. Előtte csak a saját márkatársai állnak, és megelőz minden hasonló árú Canon, Pentax és Sony konkurenst.
Akkor hol van az az őrült nagy hátrány, ami miatt nem szabad ilyen gépet választani, és inkább Pentax-Canon?
Persze lehet azzal visszavágni, hogy ezek csak mérések és te brutál nagy zajkülönbséget látsz a többiek javára, de én ilyen különbséget nem láttam. Főleg nem RAW-ban, ahol számít is valamit, és tetszés szerint szűrhető.
"és megelőz minden hasonló árú Canon, Pentax és Sony konkurenst. "
Tipikus elvakult Nikon fan...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!