Armin99 kérdése:

Melyiket valaszam? Milyen gepvazat vegyek?

Figyelt kérdés

Szeretnek venni egy fenykepezogepet, de nem tudom melyiket valaszam ezek kozul :

-Canon EOS 1300D

-Canon EOS 1200D

-Canon EOS 700D

-Nikon d3300

-Nikon d3400

-Nikon D5300

+alap objektiv

Ez lenne az elso sajat dslr gepem. Szeretnek egy olyat valasztani ami mar nem kezdo szinten van,mert lehet ezzel szeretnek foglalkozni a jovoben,de a felsoroltaknal nem tudnek dragabat most meg engedni magamnak. Nem akarom azt ,hogy most veszek egy kezdo dslr gepet aztan 1-2 ev es kell vennem a komolyabbat. Milyen gepvazat vegyek,a felsoroltakbol melyik lenne a legjobb ? A kesobbiekben meg veszek majd obiektiveket is . Esetleg mas ajanlatotok van-e?

2017. ápr. 4. 17:21
 1/9 anonim ***** válasza:
A felsoroltak MINDEGYIKE kezdő váz. A haladó vázak úgy két-háromszor ennyinél kezdődnek. Egyébként hacsak nem akarsz 1-2 év múlva ebből élni (mert nem fogsz), akkor ne a váz legyen a legfőbb problémád. Az objektív mindig a gyenge pont, abból fogsz újabbra és újabbra vágyni. A váz messze nem olyan fontos. Majd idővel (talán) erre is rájössz.
2017. ápr. 4. 17:36
 2/9 A kérdező kommentje:
De a felsoroltakbol melyik vazt valaszam ?
2017. ápr. 4. 17:47
 3/9 anonim ***** válasza:
Először a Canon és a Nikon között kell választani, mert az több mindent meghatároz.
2017. ápr. 4. 18:28
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Hát, ha később ezzel akarsz foglalkozni, és Canon, akkor szerintem hagyd ki az ezreseket.

Bár kicsit nehéz a döntés, mert a 700D egy évezreddel előbbi gyártmány, de mégis azt választanám, mert a processzora tán jobb, az AF szenzorok mind keresztszenzorok, és a középső alkalmas nagyra nyitott objektíveket is kiszolgálni.

Én mondjuk lebeszélnélek arról, hogy ezzel foglalkozz a jövőben - mármint a megélhetés alapon. Ma már mindenki úgy gondolja, hogy a nyomor elől menekülés, sőt, a világhírnév elérése megoldható egy fényképezőgép vásárlásával. Olyan ez, mint amikor a legsötétebb munkanélküliség éveiben, a 90-esek közepén, megjelentek ilyen hirdetések, hogy elemes bútor összeszerelést vállalok. Így aztán több fotósjelölt van, mint fóka, hogy Madáchhoz nyúljak. Az úri közönség meg igazából nem igényli a minőséget. Amellett azért a fényképezés is ugyanazon az evolúción megy át, mint a személyautó-vezetés. Ki vesz fel manapság a Corsájára sofőrt? A legtöbb ember mintegy mellékesen vezet autót.

Persze, mindig marad az a szelet, mikor az ember egy profi munkát kíván látni anélkül, hogy neki kéne törődnie vele, például a lánya esküvője.

Ha meg a kissé művészibb megközelítést nézzük,az egy egyetem, annyi erővel más szakot is el lehet végezni.

Járok sportversenyekre, ahol vannak bedolgozott fotósok, valahányszor kalkulálok, ugyanoda lyukadok ki, havi 160 biztos jut neki tisztán*. Amikor kisközépvezető voltam, az szakembereim mindig azzal jöttek, hogy az Auchanos árufeltöltő is kap ennyit.

Nem elkedvetlenítésileg, csak a látószög szélesítésére.

*Ketten mennek, mondjuk csak 150 km, ott alszanak, fotós felszerelés, számítógép, nyomtató egy hónapban az nyolc nap, feltételezve mindenféle adózást, a személyenkénti havi 160-hoz szumma kell havi 600, az alkalmanként... stb

2017. ápr. 4. 19:26
 5/9 anonim ***** válasza:

A váz nem fontos? Például sötétben fényképezésnél k* fontos... Bár az objektív ott is k* fontos. :D

Mondjuk az, hogy merrefelé orientálódsz, majd meghatározza a felszerelést, most például egyesek szerint az említett sötétben fényképezésre a Sony A7 RII a jó, mert 800 ISO felett invariáns (mondja a fotós, akinek volt pénze mintegy mellesleg egy ilyent is venni), és az k* nagy előny, hogy közönséges objektívval, rövid záridővel lehet fotózni félhomályban mozgást, és csak kivilágosítani. És ráadásul a kipróbált Canon objektíveket szinte ugyanolyan gyorsan viszi, mint a Canon váz.

2017. ápr. 4. 19:33
 6/9 anonim ***** válasza:

"Például sötétben fényképezésnél k* fontos..."

Persze, sőt van, ahol meg a középformátum elengedhetetlen. A kérdés azonban nem ez volt.

A kérdező szempontjából, az általa felsorolt lehetőségek közül, az ő anyagi helyzetét figyelembe véve teljesen mindegy. Adott árkategórián belül nincs jelentős tudásbeli különbség.

Nem írta, hogy sötétben akarna fotózni. Nem írta, hogy akar-e videózni. Nem írt semmit mellesleg, hogy mit akar...

2017. ápr. 4. 19:38
 7/9 A kérdező kommentje:

Tájat , sport eseményeket , portrét stb

Igazából mindent szeretnek fotózni . Lenne más gép amit ajanlotok ?

2017. ápr. 4. 22:08
 8/9 anonim ***** válasza:
Tanulj addig amíg nem tudod mire van szükséged ahhoz, amit fényképezni akarsz. Ezek egyébként mind belépő, olcsó cuccok és teljesen mindegy, hogy Canon vagy Nikon.
2017. ápr. 4. 22:37
 9/9 Szovjet megszánó ***** válasza:

Canon árban, Nikon gyártási minőségben.

(Nikonos vagyok)

D3400 mert az van nekem is :)

2019. júl. 22. 21:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!