Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Jó lesz ez a fényképezőgép?

Jó lesz ez a fényképezőgép?

Figyelt kérdés

Elvétve szoktam fotózgatni a mobilom kamerájával, de egyrészt a képek minősége (nyilván) elég gyenge, másrészt nagyon sokáig exponál. A minimális kompakt gépnél egy kicsivel jobb fényképezőt vennék, amivel az utcán elkapott pillanatokat, születésnapokat, autókiállításokat, stb. dokumentálhatom. Ez a Canon megfelelő választás? Ha ráérzek a fotózásra, persze egy komolyabb tükörreflexes lesz az igazi, de ha mégsem, nem akarok túl sok pénzt fektetni a dologba.

[link]

2017. márc. 26. 00:00
 1/6 TR75 ***** válasza:

Ja, ez szerintem jó cucc. De azt azért tudd, hogy ezek a gépek nem kifejezetten azok az "előkapom és pillanatok alatt lövök egy képet vele"-féle fényképezők, főleg, ha még táskában vagy tokban is tartod. Idő kell ahhoz, amíg bekapcsol és fotózásra kész állapotba kerül (kivéve persze, ha eleve kézben tartod, bekapcsolva - csak úgy meg merül az aksi).

Viszont családi eseményekre, meg olyan dolgokra, amiket írtál, szerintem oké.

2017. márc. 26. 00:16
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi a hozzászólást! Ebben a kategóriában egyébként van olyan gép, amit gyorsan el lehet sütni, vagy ahhoz a kis zsebkamerák valók?
2017. márc. 26. 10:27
 3/6 anonim ***** válasza:
A gyors üzemkészség a nagy és drága (vagy kicsi és drága) fényképezőgépek sajátossága.
2017. márc. 26. 13:25
 4/6 TR75 ***** válasza:
Az én telefonom például másfél másodperc alatt tud képet készíteni kikapcsolt kijelzőből indulva /más kérdés, hogy mennyire lesz használható a kép/, a 9 éves FujiFilm S5700-asom körülbelül 4 másodperc alatt készül el egy fényképpel /onnan számítva, hogy a bekapcsoló gombot megnyomom/.
2017. márc. 27. 04:26
 5/6 A kérdező kommentje:

Közben találtam egy jobb alternatívát bridge kategóriában. Úgy nézem, nagyobb teret tud befogni a Canonnál és fix fényereje van (arról nem találtam infót, mennyi időbe telik üzemkész állapotba hozni, valamelyik értékelésben annyit írtak, "nagyon hamar").

[link]

2017. márc. 27. 08:48
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
A 80D-m pedig hivatalosan 0,16 mp alatt áll lövésre készen. Ha nem kell fókuszálni (mert mondjuk nagylátószögű obit hiperfokális távolságra állítva lóg a nyakamban), expogombot bakapcsolóval együtt lenyomva mire csattan a főkapcsoló már exponál.
2017. márc. 27. 10:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!