Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Milyen egy zoomos objektív...

Milyen egy zoomos objektív fényereje a köztes gyújtótávokon? Lineárisan változik?

Figyelt kérdés
Vannak grafikonok amiken ezt megadják? Mi a helyzet Makro funkció esetén kompaktoknál és bridge-eknél?
2017. márc. 2. 15:11
 1/5 anonim ***** válasza:

Szerintem számolj el azzal, hogy ezt nem tudod meg. Kezdve onnan, hogy a fényerő számai azok szigorúan véve nem lineáris arányossággal működnek (másfelől a kerekített számok majdnem lineáris változást mutatnak), még a kérdés is esetleg pontosításra szorul.

Anekdotaként lemesélném egy műegyetemi tanár magába visszazáródó fél órás eszmefuttatásának kivonatát:

A rugóm ha elég mélyre, atomi szintre hatolunk vizsgálatainkkal, az nem lineáris. De ami elméletben nem lineáris, a gyakorlatban az is jól közelíthető linearitással.

2017. márc. 5. 18:05
 2/5 A kérdező kommentje:

A gyakorlatban semmit sem lehet hajszálpontosan leírni matematikával. És minden elméletnek vannak határai, amin túl már nem érvényesek. Vagy azért mert túl közel mentünk a rendszerhez vagy azért mert túl messze.

Minden elmélet csak egy modell és ezzel a szakemberek is tisztában vannak, de ettől még van gyakorlati haszna egy jelenség függvényekkel történő leírásának.

2017. márc. 7. 14:49
 3/5 A kérdező kommentje:
És nem állítottam olyat hogy lineáris lenne ezért nem kell belecsimpaszkodni...
2017. márc. 7. 14:52
 4/5 anonim ***** válasza:
Látom válaszodból, hogy ez a totálisan sikertelen kommunikáció esete volt. :D
2017. márc. 7. 16:56
 5/5 A kérdező kommentje:

Arra mindenképpen jó volt hogy támadt egy olyan 5letem, hogy mivel nincs más hátra mint előre: megmérem! :)

2017. márc. 8. 08:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!