Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Milyen típusú kamera jobb...

Milyen típusú kamera jobb esti/éjszakai videófelvételhez?

Figyelt kérdés

Rövidfilmet szeretnék forgatni, de viszont esti időszakban lenne, és nem tudom, hogy technikailag mik szabályozzák jelzik hogy alkalmas vagy sem, vagy mitől függ... ezt szeretném megtudakolni...

Mármint most szenzor méret? vagy az ISO, vagy objektív fényereje, vagy mely paraméterekhez tartozik az, hogy este jó videófelvételt tudok készíteni. Technikai adatok is jöhetnek, vagy ha van konkrét példa azt is szívesen fogadom, és köszönöm ha segítesz :)

2017. febr. 26. 23:07
 1/8 anonim ***** válasza:
A rekeszszám jó első közelítésnek (ha megadják), minél kisebb, annál több fényt enged be adott idő alatt. 2,2 manapság gyakori, efölött gyatra. 2,0 alatti az már nagyon jó, de az ritkaság.
2017. febr. 27. 00:08
 2/8 anonim ***** válasza:
Apertúrának is mondják, nagy F-el szokták jelölni, de néha kicsivel is, pedig a kis f a fókusztávolság hivatalosan.
2017. febr. 27. 00:10
 3/8 anonim ***** válasza:
Hát ha jóóóóóóóóó sokat szánsz rá akkor Sony A7s Body + Metabone Canon EF - Sony E adapter + Irix Blackstone 15mm f/2.4 (Canon). Ez egy jó kit lenne széles látószögű éjszakai videóhoz, de én még mellé beszereznék egy Samyang XP 50mm f/1.2-est is szintúgy Canon verzióban az adapterrel. Mindkettő nagyon éles objektív és nagy fényerejűek. Ha pedig jóval kevesebbet akkor add meg a maximum árat. Ja és igen, az f számot nézd, és az adott gépről nézz videót hogy milyen jól kezeli az ISO-t.
2017. febr. 27. 07:20
 4/8 anonim ***** válasza:

Egy belépő dslr stabis objektívvel.

Videóra canon jobb mint a nikon.

Az apsc szenzor magas ison kevesebb zajt termel mint egy bridge körömnyi szenzora. A canon is stm objektívek kifejezetten videora vannak kihegyezve.

2017. febr. 27. 07:43
 5/8 A kérdező kommentje:

Igazából nem vagyok túl tehetős, igazából egy olyan 120 környéke ami még bele tud férni, ezért abból szeretném a maximumot kihozni...

de már ezek is nagyon jók amiekt mondtatok, köszönöm szépen :)

2017. febr. 27. 18:19
 6/8 anonim ***** válasza:
Canon eos 1300d, vagy100d 120000+ egy berugás ára.
2017. febr. 27. 19:14
 7/8 A kérdező kommentje:

hogy elfelejtsem hogy ennyit kiadtam érte, vagy mi célt szolgál a berugás? :D

Igazából részmunkaidőn vagyok, így a létfentartás mellett, csak ennyire futja, és kellene, plusz azért egy vállalható minőséget produkálnom is, bár eddig a miket néztem bridge kamerák videózásnál az a legjobb a 2,8-as ami igen érdekes, holott, még videózásra is promózzák(ebbe nem akarok belemenni csak megjegyeztem)

a mirrorlesseket nézegtem igazából még, mert azok tűntek optikailag jobbnak a bridge-hez képest és kevésbé pénzzabálónak a dslr-hez képest(cikkből merítkezve)

2017. febr. 27. 19:24
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Ebből az árból a legjobb amit kihozhatsz egy belépő DSLR + egy 1,8-as fix 50-es objektív. Hogy konkrétan melyik típusú váz, az minőséget tekintve ezen a szinten igazából mindegy, olyan dolgokra érdemes figyelni, hogy pl. van-e mikrofonbemenet, kihajtható-e az LCD stb. (ezek mind egyéni igényektől függenek)

Viszont egy-két dolgot vegyél figyelembe, amikor a végösszeget számolod. Kell egy állvány például. A legolcsóbb, ami csak arra jó, hogy megtartja a gépet, az 2-4 ezer Ft. Egy akksival kb. másfél-2 órás folyamatos videofelvételt húzol ki, tehát minimum egy tartalékot érdemes beszerezni (4-8 ezer). Ezzel a 2 órával full HD-ben simán túllépsz egy 16 gigás kártyát, tehát nem árt ha van kettő darab, vagy egy 32 gigás, hozzátéve, hogy természetesen minél több, annál jobb (saccra 10 ezer Ft). Külön történet továbbá a jó minőségű hangrögzítés és a fények, de a korábban felsoroltak azok, amelyek mindenképpen kellenek ahhoz, ha elhagyod a lakásodat. Nem olcsó, de ár-érték arányban szerintem ezzel jársz a legjobban.

2017. febr. 28. 09:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!