Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Ez a fotó miért kapott vajon...

Ez a fotó miért kapott vajon második helyezést a WorldPressen?

Figyelt kérdés
[link]
2017. febr. 13. 22:13
 1/9 A kérdező kommentje:
Kompakttal egy jobb hobbi fotós csinál ilyet. Igaz nem merészkedik el vele egy nemzetközi versenyig :))))
2017. febr. 13. 22:14
 2/9 anonim ***** válasza:
90%

Azért mert vannak olyan helyek, ahol nem a technikát díjjazzák, hanem a kép tartalmát.

Nem mindíg az a leg fontosabb, hogy mennyire van jól "megfényelve" egy adott kép. A sajtófotózás nem erről szól.

Sokkal többet ér ha sikerül elkapni egy drámai pillanatot, ami kifejező, és hatással van a nézőre.

Egyébként tök egyszerű, próbálj meg ugyanilyen fotót készíteni sokkal jobb minőségben, szerintem értékelni fogják...

2017. febr. 13. 22:44
 3/9 anonim ***** válasza:
22%

Szerintem sem egy nagy eresztés ez a kép.

Én voltam itt az aki mindig vallotta hogy gyenge technikával is lehet jó fotót csinálni, de ez sem művészetileg sem technikailag nem egy nagy kaland. Teljesen átlagos. Legalábbis ahhoz képest hogy II. helyet kapott.

Ha nem a migránsok lenne a téma ugyanez a fotó ment volna a levesbe.

2017. febr. 13. 23:13
 4/9 anonim ***** válasza:
10%

Mert most a migráncsokat sajnálni kell.

És ezzel a képpel kitűnően lehet sajnáltatni őket.

2017. febr. 13. 23:22
 5/9 anonim ***** válasza:
57%
Mart a magas műveltségű álhumanista agymosók körében még tart a migráncsimádat, számukra mindig remek téma a törvényeket magasról leszaró határsértők sorsának érzékeny bemutatása.
2017. febr. 14. 00:21
 6/9 A kérdező kommentje:

Meg van a politikai véleményem erről a témáról de maradjunk a művészetnél és a migránsoknál:

Ezek sokkal jobb fotók voltak:

[link]

2017. febr. 14. 07:23
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem vonatkoztassunk el attól, hogy utáljuk a migránsokat. Mert vannak nekünk külön "bejáratú" több száz éve velünk élő saját migránsaink akikkel köszönjük szépen, de bőven elég gyakorolni az integrációt.......

De, ha már sajtó fotó, és verseny, meg zsűrizni kell, akkor egyértelmű, hogy a kérdésben lévő kép igenis jól sikerült, bár látni kellene a többit is. Számomra maximálisan átjön a képből, hogy min mennek keresztül azok a szerencsétlenek akik útra keltek egy jobb élet reményében. Az más kérdés, hogy ezeket az embereket el sem lett volna szabad idáig engedni.

De mivel ez nem politikai fórum, ezért most vonatkoztassunk el, és pusztán a kép üzenetét kell látni, amihez nem kell különösebb látásmód, pusztán csak emberi jó érzés...

Ettől függetlenül én sem vallom magam migráns simogatónak, de maga a kép szerintem fotós szemmel teljesen korrekt.

2017. febr. 14. 08:12
 8/9 A kérdező kommentje:

"de maga a kép szerintem fotós szemmel teljesen korrekt."

De sajnos ennél nem több. "Nem érheti szó a ház elejét" kategóriából nem tört ki.

2017. febr. 14. 08:21
 9/9 anonim ***** válasza:
33%

Erről a képről mindenképpen hiányzik egy drámai megvilágítás vagy egy drámai háttér.

Kontrasztos felsős ég, esetleg naplementés vagy napfelkeltés vagy valamilyen más okból különleges megvilágítás ami igazán drámaivá és különlegessé tenné a képet.

Ez kép így még nagyon iskolás szintű. Ahogy már elhangzott nem érheti szó a ház elejét, de mégis nincs meg benne az ami kiemeli a sok tízezerből.

2017. febr. 14. 19:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!