Canon EOS M10 Timelapse fotózás lehetséges?

Figyelt kérdés
Szeretnék timelapseokkal foglalkozni és tervezek beszerezni egy Canon EOS m10-es kamerát.A kérdés az lenne hogy ez a kamera képes arra hogy timelapseokat készítsek vele(nem olyan módon hogy felveszek valamit videóra és azt felgyorsítom)?Láttam az interneten ilyen időzítőt(intervalométer ha jól tudom) kamerákhoz de ehhez is van ilyen időzítő? Vagy olyant is láttam a neten hogy van egy ilyen Magic Lantern nevű dolog canonokhoz de az csak DSLR gépekhez jó vagy ehhez is jó? Esetleg az is éredelne ha valaki tud bármilyen módot hogy lehessen timelapsokat készíteni ezzel a géppel.

#fotózás #kamera #Canon EOS m10 #Timelapse fotózás #timelaspe Canon EOS M 10 #EOS m10
2017. jan. 27. 18:19
 1/2 anonim ***** válasza:

Előre eltervezed, hogy

mennyi időről szeretnél filmet készíteni T1 [sec]

és ezt hány másodperc alatt akarod lejátszani. T2 [sec]

T2*30 felvételt kell majd készítened

és T1/(T2*30) másodpercenként kell majd elsütni a gépet

A kapott felvételekből megfelelő programmal készítheted el a filmet

2017. jan. 27. 18:37
 2/2 anonim ***** válasza:

time lapse fotózás minden fényképezőgéppel lehetséges. ehhez csak annyi kell, hogy csinálsz a géppel megfelelő mennyiségű képet, amiket utána egy külön programmal majd összeraksz videóvá.

time lapse szempontból az egyszerűbb gépek (szerintem ide tartozik az M10 is) abban különböznek a komolyabbaktól, hogy ezeknél minden egyes fotót neked kell elkészíteni, jobbára az expo gomb megnyomásával, míg egy komolyabb gépen lehet távkioldó csatlakozó, ahova az időzítős távkioldót be tudod dugni, így az a megadott időközönként elsüti a gépet helyetted, nem neked kell a megfelelő időpontban megnyomni az exponáló gombot. ha egy fényképezőgépen van is ilyen üzemmód, akkor még külső eszköz sem szükséges hozzá, csak beálíltod a menüben, hogy milyen gyakran exponáljon és magától csinálni fogja. de ha ilyen segédlet nincs a gépen, akkor is tudsz vele manuálisan time lapse felvételt készíteni, csak kevésbé kényelmes. mivel az M10-ben van WiFi és távvezérelhető okostelefonról, az egy kicsit mindenképpen leegyszerűsíti a feladatot, de azt nem hiszem, hogy a Canon okostelefon alkalmazása kínálna fel time lapse üzemmódot. (biztos viszont nem vagyok benne)

Google a barátom és talált nekem a kérdésedre egy ilyen választ:

https://www.youtube.com/watch?v=7Bn87SlskWU

ebben elmondják, hogy nincs az M10-en sem távkioldó csatlakozó, sem time lapse menüpont, úgyhogy emberünk egyszerűen leragasztotta az expo gombot, hogy ne neki kelljen nyomkodnia. nos ez is egy lehetőség és kényelmes is, bár sok beleszólást nem hagy neked, hogy milyen időközönként készüljenek a képek...

2017. jan. 28. 04:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!