Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Hybrid kamera + DSLR > mi a...

Hybrid kamera + DSLR > mi a vélemény? Tényleg mindkét funkcióban top vagy azért mindkettő csak köztes megoldás?

Figyelt kérdés

Nekem a videózás is ugyan olyan fontos, mint a fotózás, és mivel szerencsésen egyszerre ment tönkre a kamerám is és a gépem is, most egy hybriden gondolkodok.

Itt egy video is róla, amelyikben szintén állítják, hogy veri a DSLR-eket fotóban, de az a kérdésem, hogy ha már a 400 ezres kategóriában gpndolkodik az ember, akkor pl inkább érdemes egy FHD-ra képes jó Canon vagy Sony DSLR-t venni vagy pl ez a Sony NEX-VG20-as ugyanazt nyújtja, csak kamera formában?

Másik oldalról meg nagyon sokan esküsznek arra, hogy a DSLR-ek még jobbak is videózásra, mert jobb a szenzoruk.

Most akkor mi az igazság?

DSLR-t vennétek vagy ezt a hybridet ha mindkét funkció egyformán fontos?

https://www.youtube.com/watch?v=jABGw1ydjuw

2017. jan. 20. 12:09
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Ennyi pénzért már elég jó dslr-t, vagy milc-et kapni, szóval inkább azt.
2017. jan. 21. 13:52
 2/14 A kérdező kommentje:
oké de vmi indokot is tudsz rá? mert így tök rossz, mindenki mond vmit, csak az okát nem tudom ...
2017. jan. 21. 13:53
 3/14 anonim ***** válasza:
Szerintem nagyon bután néz ki, ha valaki egy kamerával akar fényképezni. Ráadásul egy rendes fényképezőn szerintem van annyi videós opció, mint egy kamerán, azt viszont nem tudom, hogy a kamerán mennyi fotós szolgáltatás van. Ilyen nagyzoomos obit pedig lehet venni fényképezőre i, ha erre van igényed. Ha azt mondanád, hogy a videó fontosabb, akkor a kamerát mondanám, de így szerintem egy fényképező jobb döntés lehet.
2017. jan. 21. 16:46
 4/14 anonim ***** válasza:

A videózáskor van egy alapvető igény, a viszonylag jó zoom tartomány.Ami biztosítja az adott körülményekhez való alkalmazkodást. A cserélhető objektíves gépeknél nagyon drága a jó fényerős, minőségi és nagy zoomátfogású objektív.

Az ellentmondás ott van, hogy a jó videókhoz nincs szükség APS-C szenzorra. Márpedig aki a fotózás terén sem akar túl nagy kompromisszumot vállalni azok ragaszkodnának az APS-C-hez. Ahhoz viszont vagyon egy minőségi nagy zoom ami a videózáshoz jól jön.

A Panasonic 4/3-as rendszere is jó kompromisszum lehet a GH4 -es gépével. A videós képessége csúcsra van hegyezve és a fotók terén sincs szégyenkezni valója.

Ha pedig nem akarsz objektíveket cserélgetni akkor ott vannak az 1"-os gépek. Vállalható fotós képességekkel.

2017. jan. 21. 21:16
 5/14 A kérdező kommentje:

hát köszi, csak ezt most leírhatnád magyarul is :(

youtuber vagyok, nem fotós. tehát oda teszem, REC azt annyi, gőzöm nincs ilyenekről amiket írtál :) vagyis konkrétan a mondatot se igazán értem magyarul.

2017. jan. 21. 22:58
 6/14 anonim ***** válasza:

Mindig az a mérvadó, hogy ki, és mire akarja használni. Mert nagyban eltérőek lehetnek az igények. Például ami jó egy profi felhasználónak, az nem biztos, hogy megfelel egy amatőrnek. Ezért nincs arany középút.

Sőt még a hivatásos, vagyis a profi felhasználók között is eltérőek lehetnek az igények. És ami jó az egyiknek, az bizony nem biztos, hogy megfelelő a másiknak, ha teljesen eltérő műfajban tevékenykednek.

Így nem lehet mindenkinek ugyan azt a gépet, géptipust javasolni.

Például esküvői videózáshoz kevés lehet a 3x-os zoom, ha a milceket, vagy a dslr-eket vesszük. Oda már inkább jó egy 1"-os ultrazoommos bridge. Sony RX 10 2M, 3M. Vagy Pana FZ1000,2000,2500. Vagy Nikon DL 24-500. De ha már ugyan itt fotózni is akarsz és hivatásos vagy akkor minimum dslr gép jöhet számításba amik jellemzően APS-C-ések vagy full framések. Bár léteznek dslr gépekre viszonylag nagy zoom objektívek, pl.28-300mm-esek de azok nem olyan fényerősek és a minőségük elmaradhat a fix vagy a kisebb zoom objektívekhez képest.Lásd a 24-70mm-eseket 2.8-as fényerővel ami nem aprópénz.

Videó klippek forgatása sem követel meg nagy zoomos objektíveket, de egy amatőr óvodai farsangon nem biztos, hogy egy 3X-os zoommal sokra megy.

Egy youtubernek pedig elég lehet egy dslr, egy fix 50mm-essel is a szobájában.És még fotózásra is tökéletes.

2017. jan. 22. 08:43
 7/14 A kérdező kommentje:

1, de mi az az S-PSC?

2. a 2,8-as obi nem igazán fényerős sztem, miért írtad, hogy az tökéletes és drága?

3, fix objektívvel? ez még nem jutott eszembe, de megnézem, csak őszintén szólva nem értem

4, melyek azok a tényezők, jellemzők, amelyek miatt a fotózás funkciója jóval gyengébb egy ilyen kamerának?

ha a sony nex vg20-at vesszük alapul, miben hátrány egy jobb MILC-hez képest?

2017. jan. 22. 09:31
 8/14 anonim ***** válasza:

1. APS-C : a képalkotó szenzor mérete

2. [link]

3. Az 50mm-es 1.4 vagy 1.8 as fényerővel egy sokrétű felhasználásra alkalmas általános objektív jó képminőséggel. Előnye a kevés lencsetag, és a nagy fényerő, jó képminőség. Még portrézáshoz is használják, " szépen mossa " a hátteret.

4.A sony nex vg20 kamerát nem ismerem , hátránya talán az lehet egy milchez képest, hogy kisebb lehet az ISO tartománya, a zárideje is esetleg, és nincs vakuja sem. A hozzá adott 18200-as objektív videózáshoz tökéletes, de az induló 3.5 ös fényereje belső terekben kevés lehet, jól jönne hozzá egy videólámpa is.

2017. jan. 22. 17:59
 9/14 anonim ***** válasza:
Youtuberként milyen videókat készítesz? Van szükséged zoomra? Az egyik kérdező már említette a Pana GH4-et, az tökéletes lehet számodra.
2017. jan. 22. 21:13
 10/14 A kérdező kommentje:

igen, az nem egy rossz gép, csak azért az már kicsit durva nekem árban.

És ahogy írtátok, nekem a zoom tulképpen elég egy 10-szeres is bőven, ami inkább lényeg, hogy legyen fényerős a gép. ez a Sony NEX-VG20-as is meglepően állítólag nem igazán az.

milyen értéket nézzek, ami már kevés fénynél is elfogadható?

2017. jan. 23. 08:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!