Fotós szeretnék lenni mit kell tennem?
Pénz, pénz és rengeteg pénz.
Persze érzék is, meg tehetség hozzá, de pénz nélkül sutba dobhatja az ember, mert rengeteg pénzbe kerül az egész.
Már a fotó eszköz és a kellékek is egy vagyonba kerülnek.
Aztán bérelned kell helységet a műtermednek.
Vállalkozóként a vállalkozási forma költségeit fizetned kell, adózás stb...
Első körben ezek.
Nem tudom, miért lett lepontozva az első. Túlkínálat van rendezvényfotósból, s rengeteg köztük a kontár.
Konkrét technikai felszereltség érdekelne, hogy miket vegyél? Pontosítanád a kérdésedet?
Épp ez az. Ha sokan vannak azzal tud kitűnni, ha egyedi és tehetséges.
Nem tudom hány éves vagy, de mindenesetre kell egy "lap" róla. A legjobb természetesen az egyetem. Ha vállalkozást szeretnél ahhoz is kell. Ennyit a papíros tudásról. Ugye itt vélhetőleg megtanulsz minden "fontosságot" a szakmához. Persze ezt sokat kell gyakorolni és ilyenkor képződik a te stílusod a képeidhez. Rá fogsz érezni és jó esetben egyedi, szép munkáid lesznek. (kihagytam, de persze kell egy jó kis felszerelés ehhez...egymilla körül már több objektívvel kijön) Miután el kezded hirdetni magad (először olcsón) jönnek feltehetőleg az ügyfelek. Az első munka nagyon nehéz (főleg rendezvény fotónál) egy újra meg nem ismételhető pillant ami rajtad múlik, hogy meg lesz-e örökítve. Az esküvői csókot, egy egymásra pillantást, amikor egy gyerek arcán látszik a meglepettség egy zsúron, stb. Aztán ha ezt elkapod és művészi, szép, stílusos, egyedi a fénykép, akkor sokan fognak keresni, ki fogsz tűnni a tömegből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!