Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Mi a véleményétek a Canon eos...

Mi a véleményétek a Canon eos M3-ról?

Figyelt kérdés

Milcet szeretnék venni (fontos a hordozhatóság és a cserélhető objektív is), de nem horror áron. Ezt találtam és mivel ismerősök között több Canon termék is jól szuperál így ez is bíztató (persze más márka is jöhet). Eddig telefonnal fotóztam, de hiányoznak rajta a manuális módok, ezeket csak a haverjaim gépein tudtam kipróbálni.

Amire főként használnám táj/város/néha kezdő szinten sport fotózás.

Jó lenne ez a gép? A későbbiekben milyen objektívet ajánlotok rá?

A gép: [link]

2017. jan. 2. 10:54
 1/9 anonim ***** válasza:
Vigyázz mert nem tudod rá feltenni a normál Canon obikat csak átalakítóval ami pénz és fényerőromlás. A Canon Milc obi kínálata meg erősen szegényes
2017. jan. 2. 21:49
 2/9 anonim ***** válasza:

Nézegesd meg az Olympus milceit ezekhez jók a Panasonic obik is és viszont

Vagy a Fujit is dicsérik de ott az obikínálat megint problémás lehet...

2017. jan. 2. 21:51
 3/9 A kérdező kommentje:

Igen, de ezek drágák:/ Ami az "álmom": Panasonic gx80...

Azt tudom, hogy csak átalakítóval lehet, de nem is tennék rá, a legtöbbel orrnehéz lenne.

2017. jan. 2. 22:04
 4/9 anonim ***** válasza:

Nincs ilyenem, de azt írja a dpreview, ami szerintem egy jó oldal, hogy ez aztán marhára nem jó mozgásban levő izék fényképezésére, szóval a sportfényképezést ki kell húznod.

Mivel már vén vagyok, én sportfényképezést amúgy is csak kihajtható lcd-vel vagy átnézős keresővel tudnék elképzelni, a "szokásos" kompaktos stílusban, háromnegyedig nyújtott kézzel előttem tartott géppel, a harmadik kézzel böködve az LCD-t a fókuszpont kijelölésére, hát, úgy nem. :)

Nem sok M-es objektív van, az tény, de az átlag feladatok ennyivel nagyjából megoldhatóak lennének (1 nagylátó zoom, 1 közepes zoom, 1 tele zoom, 1 nagy fényerejű fikc - és ennél már nagyobb is a kínálat).

2017. jan. 2. 22:15
 5/9 A kérdező kommentje:

A képeken úgy láttam dönthető a kijelzője. Bár keresője nincs.

És mit tudnátok ajánlani milcek közül? Csak 100 ezer a keretem (használtan venném). Ezt is csak diákmunkával gyűjtöttem össze, szóval több pénzt, csak nyáron tudnék szerezni:/

2017. jan. 2. 22:22
 6/9 A kérdező kommentje:
Az elméletet sokat "tanultam" már, nem is tanultam, mert mindig élvezettel olvastam a könyveket. De jó lenne már, gyakorolni is a megszerzett tudást...
2017. jan. 2. 22:25
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

én használtam az M3-at, nekem kifejezetten kellemes csalódás volt - pedig korábban a jóval drágább konkurens MILC-ek használata sem nyűgözött le annyira, bár valószínűleg ezt most egészen más elvárásokkal vettem kézbe. mivel én Canonhoz szoktam, a menürendszer, kezelés a megszokott, nem kell sokat alkalmazkodni.

adaptert a többi Canon EF obihoz 10-20e körül kapni használtan és ha vannak jobb objektívek az ismeretségben, akkor megérheti használni velük. az hogy orrnehéz lesz tőle a gép, nem (mindig) szempont, a képminőség viszont igen. nyilván meg kell választani, hogy mikor mik a szempontok.

ha viszont nem akarsz a többi Canon obival kompatibilitást és még nem is volt Canon géped, akkor igazából felesleges a márkához ragaszkodni. a Canon elég későn kapcsolódott be a MILC bizniszbe és még mindig nem találtak teljesen magukra (bár szerintem ez már egészen jó kis gép lett), más gyártóknál valószínűleg találsz jobban teljesítő gépet és használtan szerintem árban is versenyképesek lesznek.

az tény, hogy a Panasonic/Olympus mikro 4/3 rendszere nagyobb átjárást enged, nyitott rendszer, több gyártó támogatja (Fuji nem ugyanezt használja?), viszont ez azt is jelenti, hogy sokkal kisebb az érzékelőjük, emiatt meg sötétben zajosabbak a képeik (igaz, kisebbek is az objektíveik). nézegesd meg a teszteket, a már említett Dpreview elég jól és összehasonlíthatóan le szokott mindent tesztelni.

ami a keresőt illeti, úgy tudom a M3 vakupapucsára (akárcsak több más gyártó gépeire is) lehet külön megvásárolható keresőt tenni, ha valakinek erre van szüksége. hogy a külön rátehető kereső mennyire praktikus és főleg, hogy mennyire jó minőségű, azt nem tudom. én eddig még nem találkoztam olyan EVF-el (MILC-ek elektronikus keresője), aminél nem zavart volna iszonyatosan, hogy egy pixeles képet nézek, mert nem tudok elszakadni tőle, hogy a DSLR-eknél végtelen felbontású valós optikai képet nézek. ha valaki ezen túl tudja magát tenni, akkor lehet jó megoldás az EVF, de nekem nem ment.

sportfotózásban a MILC-ek zöme nem muzsikál annyira jól. maga az AF technológia is teljesen más, mint a DSLR-eknél és a képérzékelővel a legtöbb MILC nem tud olyan jól és pontosan követni gyors mozgásokat, mint a DSLR-ek tükör mögötti AF szenzora (persze nyilván gyártónként és modellenként is hatalmas különbségek lehetnek). nekem a legfőbb problémám az volt sportfotózás terén a MILC-ekkel, hogy még a legnagyobb sorozatfelvétel sebességű MILC-eknél is csak egy slideshow látszott az elektronikus keresőben, ami késett az eseményhez képest, így még lekövetni sem volt könnyű. persze lehet, hogy ehhez is hozzá lehet szokni, nekem nem sikerült. én főleg ebben éreztem hatalmas különbséget a MILC és DSLR között, mert DSLR-nél igaz, hogy kitakar fotózás közben a keresőben a tükör, de még nagyon gyors sorozatnál is látod közben a valós eseményt felvillanni a keresőben, így sokkal könnyebb lekövetned a mozgást, mint amikor fáziskésésben látod az EVF-en megjelenni a már elkészült képeket.

persze minden leginkább csak megszokás kérdése, meg hogy mik a célok. gondolom nem professzionális szinten akarsz sportot fotózni, szóval egyáltalán nem biztos, hogy ezek a dolgok ennyire befolyásolni fognak és az sem biztos, hogy egy DSLR-t annyival jobban kihasználnál akár sportfotóra is. meg voltak már, akiknek harmonikás középformátumú géppel éppúgy sikerült olimpiát színvonalasan fotózni, mint mobiltelefonnal, úgyhogy a lényegnem csak az eszközön múlik...

2017. jan. 3. 05:21
 8/9 anonim ***** válasza:

"elméletet sokat "tanultam" már, nem is tanultam, mert mindig élvezettel olvastam a könyveket"

elég komoly probléma, hogy az élvezetes tanulást már nem is tanulásnak nevezed, pedig a tanulásnak mindig élvezetnek kéne lenni, akkor nem akarnák annyira sokan abbahagyni, miután már nem kötelező iskolába járniuk...

az egész élet egy véget nem érő tanulás, csak nem mindegy, hogy milyen tudás és szokások tanulására fordítjuk, de az biztos, hogy élvezettel tanulni sokkal jobb, mint unottan és kényszeredetten - attól tartok ebben a magyar oktatási rendszer sosem brillírozott és a helyzet egyre csak romlik...

,-((

2017. jan. 3. 05:24
 9/9 anonim ***** válasza:

Egy tipp

Ha már mindenképpen egy lumix az álmod érdemes megnézni a G6-ot

Most kifutó széria és egész jó ár-érték aránnyal lehet kapni. Igaz ennek is 4/3as érzékelője van ami valamivel kisebb mint az APS-C

2017. jan. 3. 12:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!