Sony DSC-H300-al jó képeket lehet készíteni?
Azt kérdezném, hogy a fent említett gép mennyire alkalmas épületek, belterek fényképezésére?
Konkrétan elhagyott épületek, területek fényképezésére is használnám, erre a célra mennyire felel meg?
Soha nem tanultam fényképészetet, el tudtok látni néhány alapvető tanáccsal?
Kis leírás a géphez: [link]
Apró érzékelő, magas ISO mellett erősen zajosodik.
Legnagyobb látószöge 25 mm, ez beltérben kevés lesz.
Vakupapucs nincs, külső vakut nem tudsz vele használni.
RAW formátum nincs, így az utómunka problémásabb.
Manuális élességállítás nincs, bár ezzel még együtt lehet élni.
Ne azt soroljuk már fel, hogy mi az ami nincs. Nem egy profi fényképezőgép, ezt mindenki tudja, de azért nem kell lejárni, mert a saját kategóriájában toronymagasan az első.
Ahogy látom kérdező, te sem vagy profi fotós, szóval tökéletes lesz a fényképezőgép, amit kinéztél. Ameddig belerázódsz a fotózásba, addig simán tudod használni, ha pedig már kitanultad magad, akkor úgy is jönni fog a tükrös gép. Nekem is van egy ilyen Sony-m, semmi gond nincs gond vele. Manuálisan is lehet állítani, így nagyon jó fotókat lő. Szóval kezdő gépnek tökéletes, az ára is remek. Nyugodtan megveheted, nem fogsz benne csalódni.
Nem mondtam, hogy rossz gép lenne. Viszont a kérdező - szokatlan módon - elmondta, mire használná, n pedig leírtam, miben lesz kevés az adott gép.
Értem én, hogy két éve használsz ilyet és te nagyon szereted, meg az olasz fotós haverod szerint, aki pedig 35 éve fotózik, jó gép ez, de ettől még vannak korlátai.
És akár tetszik akár nem, beltérben általában kevés fény van, amit a beépített vakucskával sem igazán lehet javíteni, külső vakut nem lehet csatlakoztatni, így az érzékenységet kell emelni, amitől meg zajosodik, és a RAW formátum hiányában nehezebben lesz utómunkázható. Továbbá a látószög sem túl nagy.
Ne csak a magad igazát szajkózd, próbáld a kérdező kérdését értelmezni és hasznos választ adni neki. Attól, hogy neked bevált tájképre meg kutyára, beltérben csak korlátozottan lesz használható. Pont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!