Uj kamera, kezdo vagyok, hogy tanulhatnek?
először blende ill. idő előválasztással fotózz
és tapasztald ki mi változik a képen ha állítod.
és szép lassan a többit
Amúgy számolgatni nem nagyon kell még egy jó darabig, ha meg automatára állítod akkor meg végképnem és úgy is nagy valószínűséggel jó képeket fogsz csinálni hiszen akik az automatikát csinálták kicsit kitapasztalták hogy mit hogyan kéne...
Szerintem az a jó ha minél hamarabb sikerélményed van, ezért véleményem szerint inkább fogalmazd meg hogy milyen képeket szeretnél csinálni, mit szeretnél rövidtávon elérni és ehhez tanuld meg az elméletet és a gyakorlatot. Majd a többi elméletet ráérsz szépen apránként tanulni és begyekorolni.
#2 jav.
"nagy valószínűséggel jó képeket fogsz csinálni"
Úgy értem jól beállított képeket azaz a gép megfelelően lesz beállítva egy jó fotóhoz... :)))
(ezt pontosítani akartam nehogy jöjjenek az ugrifülesek:))
Nekem alapelvem hogy jó képet még a legutolsó kompakttal is lehet csinálni. Persze minél szrabb a géped annál ügyesebbnek kell lenni.
Szumma-szummárom a kit objetvív megfelelő lesz a tanuláshoz. Persze ha lóvé van rá akkor vegyél frankó, jó fényerejű obikat.
Úgy tudom az ISO 200on van alap állásban. Ettől bármerre változtatsz zajosabb lesz a kép így törekedj minél alacsonyabb ISO érték beállítására. Ha van rá lehetőséged ne menj 400as fölé, de 1600 fölé már tényleg ne nagyon. :)
Használj blende előválasztást! Ezzel tudod beállítani, hogy a háttér/előtér mennyire legyen éles. Minél nagyobb a blendeértéked (azaz minél szűkebb a blende) annál élesebb lesz a háttered.
Ha az adott blende értékhez meghatározott záridő nagyobb mint 1/125s akkor növeld az ISO értéket mert különben bemozdulhat a kép (hacsak nem használsz állványt) Ha használsz állványt akkor az ISOt semmiképpen se növeld 400as fölé de inkább 200as.
Ha az expozíciós idő 10másodperc feletti (éjszakai felvételek esetén) akkor állítólag érdemes növelni az iSOt hogy 10mp alatta maradjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!