Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Tudnátok segíteni ezt a képet...

Tudnátok segíteni ezt a képet megszerkeszteni?

Figyelt kérdés

Sziasztok! :)

Ez a kép nagyon tetszik nekem, de még sose szerkeszettem fotót és nem tudom, hogy kell. Segítenétek légyszi?

Itt a kép: [link]

Illetve ha számít valamit, nem tudom, hogy szerkesztésnél be kell-e írni a fényképezőt:

A gép: Canon EOS 5D mark IV

Az objektív: Canon EF 200mm f/2L IS USM

F2-n csináltam, 30mp záridővel, de hiába állítottam 1, 2, 3 percre, nem akart sötétebb lenni, csak világosabb lett. Lehet el kéne vinni a kamerát szervízbe, mert szerintem nem jól működik így, hogy csak világosodik, mikor feljebb veszem a záridőt... Esetleg szervízeket tudtok ajánlani? Köszi mindenkinek előre is! Sziasztok :)

2016. dec. 15. 21:48
 1/10 anonim válasza:
Nem szorul ez szervizre es ezt visszahuzni szinte már lehetetlen. Ha meghosszabbitod a zaridot akkor tobb feny aramlik be egyertelmu fenyes lesz ezert vegyel vissza az ISO-bol.
2016. dec. 15. 21:53
 2/10 anonim ***** válasza:

" de hiába állítottam 1, 2, 3 percre, nem akart sötétebb lenni, csak világosabb lett"

Fordítva ülsz a lovon, nem a géped a helikopter.

2016. dec. 15. 21:55
 3/10 A kérdező kommentje:
Akkor az SIO12800 sok lesz?
2016. dec. 15. 22:01
 4/10 A kérdező kommentje:
zoligyerek, ez akkor nem is fényképvesszőgép, hanem helikopter? Vagy hogy érted?
2016. dec. 15. 22:03
 5/10 anonim ***** válasza:
A kép erősen, de nagyon erősen túlexponált. Ebből már aligha lehet előhozni valami jót. Ha a záridőt 1-3 percre állítod akkor jóval fényesebb lesz a kép mint 30 másodpercnél. Miért? Mert több ideig van nyitva a zár, több fény jut a szenzorra ezáltal fényesebb lesz a kép. ISO 12800 elég sok, még egy full frame gépen is, kivéve ha az a SONY A7s. De nem az, mert ugye Canonról van szó. De amúgy nem akarok beléd kötni de minek vettél 1,2 milliós gépet ha nem tudod a fényképezés legfontosabb szabályát? Amúgy ha az volt a célod ezzel a képpel hogy az autók vastag/sok csíkot húzzanak akkor inkább csináld f/8-on egy hosszabb záridővel a képet. A Photoshop/Lightroom utómunka pedig egy külön téma, külön könyvek vannak róla.
2016. dec. 15. 23:07
 6/10 A kérdező kommentje:
Unokabátyámtól kaptam szülinapomra. De igyekszem belejönni.
2016. dec. 15. 23:42
 7/10 anonim ***** válasza:

Az isot 800-ban maximalizáld ha valamire való képet akarsz.

10Mpnél meg ne legyen nagyobb a záridő mert beéghetnek a pixelek

2016. dec. 16. 00:05
 8/10 anonim ***** válasza:

Tessék:

[link]

2016. dec. 16. 08:44
 9/10 anonim ***** válasza:

Kis idő, kis világosság.

Sok idő, sok világosság.

2016. dec. 16. 08:45
 10/10 anonim ***** válasza:
87%

Mivel a kérdés egyértelműen kamu, nem fogok érdemben válaszolni.

Nyilván senkinek az unokabátyja nem fog négymilliós gépet ajándékozni - vagy ha igen, akkor az ajándékozott nem lesz annyira sötét, mint a fent linkelt kép inverze, és például elolvassa a használati utasítást. Valamint megnézi a garijegyet a szerviz elérhetőségéért.

Kérdezőkém, ha humorizálni akarsz, előbb növessz humorérzéket. Vagy leglább próbálj meg nem akkorát hazudni, mint szódás a lovát.

2016. dec. 16. 14:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!