Normális, hogy újonnan vásárolt Canon PowerShot SX620 HS fényképezőgép nagyobb zoomon (kb.17X ) homályos képet készít?
Néha csak a kép fele homályos,de szerintem nincs ez így jól. Minimum 25x-ös optikai zoom van ígérve a leírásában.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Záridő: túl hosszú, bőven a reciprok szabály alatt van ergo bemozdul
Fókusz: rossz helyen van, nem a gallyakon, kicsit előrébb pár tíz centivel -> géphiba
Zaj: szerencsére nincs sok zaj, cserébe totál elmossa a részleteket az algoritmus
Optika: totál szemétbe való, szélek felé haladva jelentős a homályosodás, életlenedés
CA: nincs, de csak azért mert nem erős kontrasztos téma
Szóval ezek a bajai egy ilyen 1/2.3"-os kompakt gépnek.
Ezzel együtt kell élni, nem lesz jobb a kép állvánnyal sem, max. napos időben ha nem nagyítasz bele szépnek tűnhet.
Kézikönyv:
Esetleg még azt megpróbálhatod, hogy késleltetve exponálsz. Állíts be 2 másodpercet, tedd le valahova, és nyomd meg az expo gombot, így még az exponáláskor sem mozdul be a kezedtől. Én állványról vagy így fotózom, vagy távkioldóval. Ilyen zoomnál már nehéz fixen tartani a gépet még rövid záridővel is. Arra jó ez a módszer, hogy az emberi tényezőt kiiktasd, és megnézd, hogy mire is képes a gép. Csodát semmiképp ne várj tőle. Ha jól láttam, van benne NFC, úgyhogy előfordulhat, hogy van hozzá app, amivel tudod távvezérelni telefonról.
Wifi is van benne.
Ezt telepítsd a telefonodra:
Kapcsold be a fényképezőgépen a wifit, indítsd el az alkalmazást, és csatlakoztasd a fényképezőhöz.
Kedves Válaszoló(K) !
Nagyon szépen köszönöm a sok információt.Elnézést kérek, hogy ilyen későn olvastam, sajnos időközben lebetegedtem nagyon. Nincs okostelefonom, gondolom, azokhoz van ilyen app. A kézikönyvet is köszönöm, annyit kerestem már!
Sajnos azt hittem, a Canon márka eleve garancia a minőségre :(( Számomra nagyon drága volt, főleg így, hogy nem is működik jól. Leállítottam az asztalra, és úgy zoomoltam lassan a tárgyra, de így is 15-szörösnél már elhomályosodott az előkép.
Mindenképp megy a "zöld kéz" mindenkinek, aki volt olyan kedves és rám szánta az idejét.
ekkora zoomnál , 1/2,3" érzékelőlapkával és átlagosan gyenge optikával ennél sokkal többet ne várj!
Ha ezzel az optikával 4-6x Zoom fölé mész zajos lesz a kép. Ahhoz hogy ez ne így legyen több százezer forintos obi kell de a tiédre meg úgy sem lehet másikat tenni...
#18 folyt.
Néhány hozzászólóval ellentétben a kép igenis zajos! Nincs rajta egy egyenletes színfelület vagy tónus átmenet. De persze ezt csak pixel vadász szinten lehet látni. Amúgy ahhoz képest hogy 17xes szerintem egész jó. állvánnyal még javítani is lehet rajta. 1/2,3"-tól ne várj sokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!