Normális, hogy újonnan vásárolt Canon PowerShot SX620 HS fényképezőgép nagyobb zoomon (kb.17X ) homályos képet készít?
Néha csak a kép fele homályos,de szerintem nincs ez így jól. Minimum 25x-ös optikai zoom van ígérve a leírásában.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Mutass példát, anélkül nehéz eldönteni, normális-e.
Minél nagyobb egy objektív zoomátfogása, annál nehezebb megoldani, hogy a teljes tartományban egyformán éles legyen a vetített kép. Egy relatíve olcsó* kompaktnál meg pláne.
---
* egy többszázezres profi optikához képest
17xes zoom már qrva nagy ahhoz hogy ne mozduljon be
valamint zajos is lesz a kép egy ilyen géppel.
Sziasztok! Köszönöm az eddigi válaszokat! Sajnos nem értek egyáltalán ehhez, mit jelent az, hogy zajos?
Belinkelek egy jellemző hibás képet (most az élességet nézzétek csak):
Az előző gépemnél sosem tapasztaltam, még bemozdulásnál sem, hogy a kép egyik-másik fele homályos, nem pedig az egész, ha bemozdulok. Nekem ez nagyon szokatlan.
Szóval 5x-ös zoom felett már csak állvánnyal érdemes fotózni? :( Igazából nekem az a furcsa, hogy 25x-ös zoomnál már teljesen homályos a kép, még elkattintás előtt a kijelzőben is totális homály...
Ez gáz azért, nem?
A kép rosszul fókuszált.
Ha állványod nincs is, csináld a következőket: tedd pl. asztalra, ablakpárkányra, stb, hogy stabil legyen. A téma ne ilyen szerencsétlen legyen, hogy a közeli bozótok átszövik a távolabbi téma előterét, keress egy egyértelmű témát. Állítsd be csak a középső fókuszpontot és azt használd (a lényeg, hogy ne keresgéljen több helyen is) Utána exponálj, félig lenyomva várd ki, amíg rendesen beélesít (ez akár jóval hosszabb idő is lehet, mint a rövid zúmmal), csak utána nyomd le teljesen. Ha stabilan áll a gép, akkor a bemozdulást kivéded és csak a gép produkcióját látod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!