Ajánlanátok valamilyen gépet számomra?
NEM akarok komolyan foglalkozni a fotózással. Arra kellene tulajdonképpen, hogy hordozzam sokat magammal és tudjak egy pár jó képet lőni, például kirándulásokon, túrákon, ilyenek.
Semmiképp nem szeretnek tűkorreflexeset, MILC jöhet szoba esetleg, de inkább kompakt vagy bridge.
Meg olyan 100 ezret költenék rá.
Előre is köszöntem szépen a segítőkész válaszokat! Köszönöm!
Most jobban megnéztem, tényleg nem annyira elterjedtek még az 1/2.3"-as szenzorok sem okostelefonokban, mint amennyire saját Sony Z2-m alapján gondoltam, ami azért már egy 2,5 éves technika.
Samsung és Apple is kisebbek tesz a csúcsvasaiba is.
Sony IMX 1/2.3" szenzorokat használ új Google Pixel, és pl. HTC, Meizu, Xiaomi a jobb készülékeiben .
A Fuji X-A1, X-A2 kicsit jobb gép mint a Sony a5000 (APS-C szenzorjának 27%-kal nagyobb a felülete, 49 vs. 25 fókuszpont, 6 vs 4 kép/másodperc, 7m vs 4m vakúval megvilágítás).
Viszont ha csak egy másodpercig is gondolkodtál bármilyen kompakt gépen, akkor nyugodtan vedd meg a Sony a5000-ret. Könnyebb, kisebb, szebb, kezelni élvezetesebb mint a Fujit. A Sony nagyon ért a designhoz, szoftver ergonómiához.
Súlyban, méretben meg csak akkora, mint egy nagyobb kompakt, de képminősége kenterbe veri az 1"-es szenzoros RX100-at, vagy G9X-et, FZ1000-ret (oké ez utóbbi tud 16x-os zoomot, de egyébként ez is csak egy 1"-es kompakt).
Csak mosolygok ezen az APS-C fóbián. Nézzél tesztfotókat, aztán majd rájössz...
Oké, néztem. G9X és a5000 képeit hasonlítottam össze. Én látom a különbségeket (részletesebb, sötét képeken alacsonyabb zajúak az a5000 képei).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!