Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Ajánlanátok valamilyen gépet...

Ajánlanátok valamilyen gépet számomra?

Figyelt kérdés

NEM akarok komolyan foglalkozni a fotózással. Arra kellene tulajdonképpen, hogy hordozzam sokat magammal és tudjak egy pár jó képet lőni, például kirándulásokon, túrákon, ilyenek.

Semmiképp nem szeretnek tűkorreflexeset, MILC jöhet szoba esetleg, de inkább kompakt vagy bridge.

Meg olyan 100 ezret költenék rá.

Előre is köszöntem szépen a segítőkész válaszokat! Köszönöm!

2016. dec. 6. 16:40
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Utolsó ez a típus 1 a harmincból amiben ilyen szenzor van...
2016. dec. 7. 06:14
 12/24 anonim ***** válasza:

Most jobban megnéztem, tényleg nem annyira elterjedtek még az 1/2.3"-as szenzorok sem okostelefonokban, mint amennyire saját Sony Z2-m alapján gondoltam, ami azért már egy 2,5 éves technika.

Samsung és Apple is kisebbek tesz a csúcsvasaiba is.

Sony IMX 1/2.3" szenzorokat használ új Google Pixel, és pl. HTC, Meizu, Xiaomi a jobb készülékeiben .

2016. dec. 7. 08:48
 13/24 anonim ***** válasza:

A Fuji X-A1, X-A2 kicsit jobb gép mint a Sony a5000 (APS-C szenzorjának 27%-kal nagyobb a felülete, 49 vs. 25 fókuszpont, 6 vs 4 kép/másodperc, 7m vs 4m vakúval megvilágítás).

Viszont ha csak egy másodpercig is gondolkodtál bármilyen kompakt gépen, akkor nyugodtan vedd meg a Sony a5000-ret. Könnyebb, kisebb, szebb, kezelni élvezetesebb mint a Fujit. A Sony nagyon ért a designhoz, szoftver ergonómiához.

Súlyban, méretben meg csak akkora, mint egy nagyobb kompakt, de képminősége kenterbe veri az 1"-es szenzoros RX100-at, vagy G9X-et, FZ1000-ret (oké ez utóbbi tud 16x-os zoomot, de egyébként ez is csak egy 1"-es kompakt).

2016. dec. 7. 09:39
 14/24 anonim ***** válasza:

Csak mosolygok ezen az APS-C fóbián. Nézzél tesztfotókat, aztán majd rájössz...

2016. dec. 7. 11:00
 15/24 anonim ***** válasza:

Oké, néztem. G9X és a5000 képeit hasonlítottam össze. Én látom a különbségeket (részletesebb, sötét képeken alacsonyabb zajúak az a5000 képei).

[link]

2016. dec. 7. 11:17
 16/24 anonim ***** válasza:
Engem ez a weboldal is megerősít abban, hogy az 1"-os gép vállalható kompromisszum, és inkább nyerek vele mint veszítek. Az APS-C nyújtotta valamivel jobb képminőség nem ér annyit , hogy le mondjak az ultra zoom nyújtotta zoom átfogásról és kényelmi funkciójáról. Nem beszélve arról, hogy vegyél már meg egy 25-400mm objektív parkot APS-C-ére....csak egy fix 2.8-as fényerős 24-70mm-es obi fél milla alsóhangon. A Pana FZ1000 akciósan 172ezerből megvolt...Ezért mondom, hogy amatőr szinten az APS-C-hez ragaszkodni fölösleges pénzkidobás, macera és állandóan a jobb objektívek után való sóvárgást jelent....De mindenki azt csinál amit akar....
2016. dec. 7. 11:45
 17/24 A kérdező kommentje:
Ami igaz, az igaz. Élkepesztően szép fotókat készit az fz1000, több oldalon is néztem tesztfotókat, és mindegyiken elállt a lélegzetem. Mintha valamilyen nagyon durva tükörreflexessel készültek volna..
2016. dec. 7. 12:16
 18/24 A kérdező kommentje:
Videót is olyat lő 4k-ban, hogy az eszem megáll..durva.
2016. dec. 7. 12:20
 19/24 anonim ***** válasza:
Az FZ1000 tényleg egy kiváló bridge. Pár dologban veri az alsókategóriás 60%-ába kerülő MILC-eket (5-ször nagyobb optikai zoom, képstabilizátor, 3-4-szer több kép/másodperc, nagyobb ISO, több fókuszpont, 4K videófelvétel), de jóval nagyobb, nehezebb is azoknál. A képek közt csak nagyításnál érzem az a5000 javára részletgazdagságban a különbséget. Oké ez jó vas, nem tipikus bridge kategória.
2016. dec. 7. 12:54
 20/24 anonim ***** válasza:

Itt van pár kép és videó az FZ1000-től kedvcsinálónak:

[link]

Itt portrék vannak, de itt már válogatni kell a jobb darabokért, de azért van egy pár....:

[link]

2016. dec. 7. 14:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!