Ajánlanátok valamilyen gépet számomra?
NEM akarok komolyan foglalkozni a fotózással. Arra kellene tulajdonképpen, hogy hordozzam sokat magammal és tudjak egy pár jó képet lőni, például kirándulásokon, túrákon, ilyenek.
Semmiképp nem szeretnek tűkorreflexeset, MILC jöhet szoba esetleg, de inkább kompakt vagy bridge.
Meg olyan 100 ezret költenék rá.
Előre is köszöntem szépen a segítőkész válaszokat! Köszönöm!
Ha kicsit is igényesebben akarsz fényképezni, akkor MILC gép kell. Egy kompaktban vagy bridge-ben ugyanolyan szenzor van csak mint egy mobiltelefonban (1/2.3"-os, 6.17 x 4.55 mm), míg egy MILC-ben 25.1 × 16.7 mm-es APS-C, azaz a MILC szenzorfelülete 15-ször nagyobb! Azaz teljesen más szintű képeket tudsz vele csinálni, ami abban jön ki hogy kevés fény mellett is szép éjszakai, alkonyati képeket tudsz vele készíteni, nem lesz zajos.
Fuji FinePix X-A1-et anno 150 ezerért vettem, ez ma 120 ezer, ez teljesen jó.
Amazon-on amerikai közönség 100 ezer körüli gépekből Sony Alpha a5000-t 4,5-re pontozza, pedig az amcsik elég kényesek.
Értem, koszi.
Es egy ilyen alap objektívvel amit adnak vele (16-50mm) mit tudok fotózni?Az elég lesz nekem átlag használatra?
Értem, a Fuji-t sajnos nem lehet mar itt kapni (Románia), így a sony-t nézegetem.
Meg ajánlották, hogy elég jó gép, így akkor gondolom nekem az teljesen jó lesz?!
Köszönöm a segítséget!
Az 1"-es szenzoros kompaktokról mi a véleményetek?
Pl. Canon G9X vagy Sony RX100 mark 1 ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!