Ha te nem látsz különbséget akkor vedd a drágább biztos jobb alapon a sigmát.
2016. dec. 5. 06:13
2/7 anonim válasza:
Csak belepislogtam egy tesztbe ami a Sigmáról szól és kb annyi a lényege hogy ugyan valamivel jobb mint egy totál átlag kit objektív de még mindig nem ugorja meg egy jó obi szintjét.
Határozottan nem ajánlja. De ha mindenképpen ezen kettő közül akarsz választani akkor nézz még meg egy pár tesztett!
2016. dec. 5. 08:41
3/7 A kérdező kommentje:
nem feltétlenül fontos ebből a kettőből választani, csak arra gondoltam hátha érdemes a kit obi helyett egy kicsivel többet rákölteni és akkor később kell majd lecserélni profibbra.
de ezek szerint nem sokkal jobbak a 100 ezer körüliek szóval inkább majd akkor veszek újat ha már jobban értek hozzá és kevés lesz a 18-140 VR
2016. dec. 5. 10:58
4/7 anonim válasza:
Az ilyen átfogások, mint a 18-200, ezek olyanok, mint a svájci bicska, amiben van késpenge is és fogó is, érdekes módon sem a hentes, sem az autószerelő nem svájci bicskát használ.
2016. dec. 5. 19:52
5/7 anonim válasza:
A torzítás még hagyján, lightroom megoldja, de a CA meg a képszél homályosodás, kontraszt hiány már fájóbb. Ha nem éles a kép, nem jók a színek akkor kb. semmit nem ér a dslr.
2016. dec. 5. 20:14
6/7 anonim válasza:
A 18-140 szerintem lefedi azt a tartományt, amellyel kitapasztalhatod, hogy téged milyen téma érdekel igazán. Ilyen 18-200, vagy hosszabbakat csak akkor néznék, ha kirándulásra kéne egy kellemes átfogású zoom, amelynek ugyan a képminősége messze nem profi, de emlékbe szánt képek készítéséhez tökéletes, és legalább sose kell levenni a gépről.
2016. dec. 6. 08:14
7/7 A kérdező kommentje:
akkor már csak az maradt a kérdés a 18-105 közelebbi dolgokhoz jobb, mint a 18-140 vagy nincs különbség?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!