Sigma 17-70mm f/2.8-4 DC Macro HSM objektív vélemény? Tapasztalatok?
Itt egy cikk az obiról.Tesztfotók is vannak.Én is gondolkodtam,hogy ilyent veszek,de inkább gyűjtök még egy SIGMA 17-50mm f/2.8 EX DC OS HSM-re.
Ilyen objektívet használok a Nikon D80-as vázamon. Gyönyürű, éles képek készülnek vele, nagyon szeretem. Csak ajánlani tudom. Kettő komoly gondom van vele: Ha autófókuszt akarsz használni, akkor az lassú és kényelmetlen. Egy motor tekergeti a fókuszgyűrűt, ami zavaró. Ráadásul nem is túl gyors. Második gond, hogy Full Frame-es vázon nem érdemes használni. Az objektív APS-C szenzorhoz készült, ezért ha Full Frame vázra rakod a kép szélén fekete keret jelenik meg. Ezt a Nikon F75-ös FILMES vázon tapasztaltam először.
Szóval, ha nem akarsz autófókuszt használni (elviselhető, de tényleg kényelmetlen és lassú) és nem Full Frame vázra szánod, akkor remek választás. Nem tudom elmondani, hogy mekkora élmény használni. A vele készült képek pedig tényleg gyönyörűek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!