Ezzel a géppel le tudom fotózni a tejutat?
Szerintem nehéz az ügy, mert legfeljebb 15 másodperces rekeszidőt tudsz csak beállítani az gépen. Elvileg ez elég lehet, magas ISO-szám, és a lehető legkisebb rekeszérték mellett (minél jobban ki legyen nyitva a rekesz a gépen, hogy kapjon is elég fényt az érzékelő).
Próbáld meg. Kell még egy állvány, meg ha nincs önkioldó (az nincs ehhez a géphez), akkor érdemes időzítővel csinálni, hogy ne mozduljon be.
Nem a fényszennyezés volt szerintem a gond (bizonyos szempontból az még segítség is lehet), hanem egyszerűen a gép nem alkalmas ilyesmire magában. Ezen optikailag lehet segíteni, például egy távcsővel, ami összegyűjti a fényt, és azt teszed a gép elé. Meglepően szép képeket lehet csinálni egy kompakt géppel is, ha csillagászati távcső mögé rakod :-)
Jaja, ott a pont, megint figyelmetlenkedtem :-)
Szóval záridő és rekeszérték :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!