Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Fotó szakra akarok továbbtanul...

Fotó szakra akarok továbbtanulni menni, de nem tudom mik kellenek hozzá. Mit ajánlanátok egy kezdőnek? Miket szerezzek be, milyen fajta gépet?

Figyelt kérdés

2016. nov. 21. 18:58
 1/5 anonim ***** válasza:
Tanulj addig amíg nem tudod, hogy mire van szükséged ahhoz amit fényképezni szeretnél. Addig feleslegesen vásárolsz.
2016. nov. 21. 21:11
 2/5 anonim ***** válasza:

mi lenne, ha attól az iskolától kérdeznéd ezt meg, ahova menni akarsz? teljesen mindegy, hogy mi miket tanácsolunk neked, ha ők teljesen más dolgokra tartanak igényt, máshogyan fognak tanítani.

én azt mondom neked, hogy ne vegyél semmilyen fényképezőgépet, kezdj el a mobiloddal fényképezni, kísérletezz, olvass sokat a fotózásról, fejleszd a tudásodat és mikor már túl sok mindent nem tudsz megcsinálni az olvasottakból a telefonoddal, akkor vegyél fényképezőgépet - addigra remélhetőleg már tudni fogod, hogy milyet és miért olyat.

remélhetőleg az iskolában is ezt fogják majd mondani. vagy méginkább azt fogják mondani, hogy menj el egy használt fényképezőgép kereskedésbe és vedd meg a legolcsóbb manuálisan állítható filmes gépet, meg egy tekercs fekete-fehér filmet hozzá. a világ legnagyobb fotósainak a zöme pontosan így kezdte el tanulni a fényképezést...

2016. nov. 22. 02:19
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. A 2.-nak mondanám hogy már megkérdeztem az odajáró diákok egy részét és azt mondták hogy olyan gépet kell vinni amilyened van. Azért írtam ki ezt a kérdést mert kíváncsi voltam hogy egy kezdőnek milyen dolgokra lehet szüksége és nem áll szándékomban telefonnal fotózgatni mert nem vagyok annyira kezdő hogy azzal készítsek képeket.
2016. nov. 23. 20:05
 4/5 anonim ***** válasza:

több szerénységet és alázatot ajánlanék a fotózással szemben és kevesebb imádatot a fényképezőgépek oltárán!

pont a kezdők szokták azt hinni, hogy egy minél jobb gépre van szükségük ahhoz, hogy jól tudjanak fotózni. akik már nem annyira kezdők, azok pontosan tudják, hogy nem a gép készíti a képeket és egyre több olyan nemzetközi szinten is elismert fotós van, akik nagyon komoly dolgokatképesek alkotni mobillal.

[link]

a legtöbb jó fotós ezer éves, nevetségesen keveset tudó géppel kezdett fényképezni, amiket ma egy mobil "tudása" is kenterbe ver és nagyon sokuk a mai napig egyszerűbb, olcsóbb, sok esetben még mindig régi filmes gépekkel alkot.

nem véletlenül mondta Ansel Adams, hogy "A fényképezőgép legfontosabb alkatrésze 30 centivel mögötte van."

2016. dec. 1. 16:24
 5/5 A kérdező kommentje:
.
2016. dec. 6. 18:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!