Esti autó fotózáshoz hogy csináljak megfelelő fényt?
Ilyen képeket szeretnék létrehozni:
Ugye ezeket álltalában több fényképpből rakják össze eggyé, de nem tudom milyen lámpa lenne szükséges az ilyen képek elkészítésére. Régebben egy mezei zseblámpával próbálkoztam, de nem értem el vele a kívánt minőséget.
Mit gondoltok hogy kellene csinálnom?
Első vagyok. Tudsz magyarul?
Te ezt írod: …általában több fényképből…
Én erre írtam azt, hogy általában nem. De hogy soha? Írtam ilyent?
A fickó YT csatornáján van egy másik videó, ahol elég szépen látszik hogy csinálják és nagyjából a lámpa is.
https://www.youtube.com/watch?v=Zw-FUukdJcw
Ez szerintem egy LED videólámpa, valami ilyesmi:
Egy teleszkópos bot végére erősítették és a kocsi fölött lóbálva világítják meg minden oldalról.
Természetesen ehhez a gépnek fixen állványon kell lennie és hosszú záridő kell, valamint viszonylag szűk rekesz, hogy a teljes kocsi éles legyen.
A linkelt videódat lelassítva (beállítható 0.25x-ös sebesség) látszik pár képen, hogy ugyanígy világították meg a Lambót. Pár helyen ott a botot lóbáló fickó szellemképe.
A kocsiról több mint 200 képet csinált a fotós, különböző módon bevilágítva. Egészen biztosan RAW-ban, mert először Lightroomban dolgozza fel őket és CR2 kiterjesztésűek. Tehát ez egy Canon DSLR, az objektív szintén fel van tüntetve: 27-70mm
Az expozíciós értékek is leolvashatók a szoftver jobb felső sarkában. ISO200, F11, többnyire 25 mp-es záridő.
11 db képet válogat ki, konvertál JPG-vé és hívja be őket a Photoshopba. Itt külön rétegeken egymás fölé másolja őket és rétegmaszkolással kitakarja a nem szép becsillanásokat és a fénysávokat. Alul írja is, hogy 1,5 órás utómunkával készült a végeredmény.
Először zseblámpa, most meg "énvagyokaprofi" szintű magyarázkodás.
Ezek az alakok csak azért dobnak be valami blődli maszlagot, hogy aztán tudjanak arcozni.
Szánalmas.
Az első képnek kb. semmi értelme, már bocsánat de egy há*dék. Ránéz az ember, na ilyen is van azt' kész, szerintem kár volt munkaórát beleölni.
A második kép a maga egyszerűségével sokkal mutatósabb, szebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!