Esti autó fotózáshoz hogy csináljak megfelelő fényt?
Ilyen képeket szeretnék létrehozni:
Ugye ezeket álltalában több fényképpből rakják össze eggyé, de nem tudom milyen lámpa lenne szükséges az ilyen képek elkészítésére. Régebben egy mezei zseblámpával próbálkoztam, de nem értem el vele a kívánt minőséget.
Mit gondoltok hogy kellene csinálnom?
Ezeket általában NEM több fényképből rakják össze. Hogyan csinálj ilyen minőséget?
Lépések:
1. dobd el a zseblámpát
2. tanuld ki a fotó szakmát
3. tanuld ki az ipari tárgyfotózást
4. építs egy műtermet néhány tíz millióért
5. vegyél profi stúdiógépet megfelelő optikákkal (csupasz gép is több millió forint)
6. vegyél megfelelő stúdiófelszerelést (műtermi vakuk, derítők, fénykádak stb.
…és már kezdheted is az első munkádat. Ha van.
Nekem egy Nikon d7200 am van és egy Nikon AF-S DX NIKKOR 18-300mm f/3.5-5.6G ED VR objektívem hozzá. Tudom, hogy nem profi felszerelés, de nem is a legalja.
Hozzátenném az első válaszadóhoz, hogy pedig igenis több fényképpből készül egy csomó ilyen kép, a lamborghiniről még videó is van fent, hogy hogyan csinálták.
És a videóban csak egy darab "lámpát" használnak, nem pedig egy egész stúdió felszerelést műteremmel együtt..
Ha érdekel: https://www.youtube.com/watch?v=66xX9ZAC82A
Tehát a kérdés az, hogy mi lenne a megfelelő megvilágító eszköz? Hobbi szintre!
ehhez olyan lámpák kellenek amilyeneket filmforgatásokhoz is használnak
Jelenesetben amúgy ezek speciális fénycsövek
6folyt
a falakat pedig szórt fényű reflektorokkal világítják meg az 1. képen valszeg a kocsi mögül hogy ne látszódjon
Már bocs, de van egy több mint félmilliós cuccod, és amikor autót akarsz fényképezni a zseblámpád jut elsőnek az eszedbe, mert hogy abból fény szokott jönni...
Az én leendő gépem árából az objektívedet nem tudnám kifizetni, de azért annyit konyítok a műfényhez még ha csak elméletileg is, hogy létezik studiolámpa, vaku, slave vezérlés, derítő, rádióvezérlésű vaku.... én a fotózás témakörében nem találkoztam a zseblámpával......
Kedves 8. válaszadó!
Az 1. fénykép amit kiraktam több fényképből készült, hisz a videó is igazolja. Nem tudom ha a videó sem elég ahhoz, hogy igazam legyen, akkor nem tudom mi kell még..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!