Melyik lapka méret? APS-C vagy 4/3''?

Figyelt kérdés
Megalapozott véleményekre vagyok kíváncsi.
2016. nov. 5. 22:47
 1/7 A kérdező kommentje:
Azaz te melyiket részesíted előnyben és miért?
2016. nov. 5. 22:47
 2/7 anonim ***** válasza:
Aps-C. Azért mert nagyobb mint az MFT, ezáltal nagyobb a mélységélessége és jobban tudja kezelni a magasabb ISO-t. Objektív választékban majdnem hogy ugyan olyan jó az MFT mivel lehet kapni rá f/0,95-ös fényerejűt is, ami viszont nem semmi. De Aps-C-re pedig nagyobb a választék. Szóval én azt mondom hogy inkább APS-C, de ez csak az én véleményem, 14/f.
2016. nov. 5. 23:22
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

adtam rá egy pacsit

a kérdés azért érdekes mert az APS-C jelentősnek mondhatóan nagyobb felületű de vannak akik mégis esküsznek a 4/3''ra és MILCre

2016. nov. 5. 23:37
 4/7 anonim ***** válasza:

APS-C egyértelműen.

Az érzékelőnél jellemzően igaz a nagyobb = jobb megközelítés.

Másrészt, vannak kétségeim a 4/3-os rendszer jövőjével kapcsolatban.

2016. nov. 5. 23:38
 5/7 anonim ***** válasza:
#2-es vagyok. Szerintem az MFT-s MILC-eket nagyon lehagyják a Full Frame-es MILC-ek pl.: Sony A7s, Sony A7R II, stb...
2016. nov. 5. 23:41
 6/7 anonim ***** válasza:

Így van, a MILC-ek is elkezdtek a nagyobb lapkák irányába tolódni.

A 4/3-nak egyébként egyedül az ára az előnye az APS-C-hez képest, de a gyártástechnológia fejlődésével ez egyre csökkenő előny

2016. nov. 5. 23:45
 7/7 anonim ***** válasza:

Mégis némelyik 4/3-os gép jobb képet készít pl. magas iso-n mint a mostani APS-C szenzoros Nikon D80-am.

Véleményem szerint a Fuji milc gépek nagyon jól teljesítenek, de a videójuk az AA filter hiánya miatt csapnivaló, recés kontrasztú.

2016. nov. 6. 07:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!