Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Fényképező vásárlás, milyet...

Fényképező vásárlás, milyet vegyek? Kifejtem lent!

Figyelt kérdés

Szeretnék egy fényképezőt venni. Eddig csak egy kis kompakttal volt lehetőségem fotózgatni, de mindig mikor megnézem a végeredményt a számítógépen, baromira zavar a rossz minőség, szóval tényleg szeretnék beújítani egy komolyabb fényképezőre.

Ez csak egy hobbi, semmi komoly szándékom nincs vele a jövőre nézve, egyszerűen csak szeretnék szép minőségű képeket készíteni anélkül, hogy nagyon mélyre kelljen ásnom a technikai részt tekintve.

Ha a témát nézem, akkor életképeket fotózgatnék szívesen, de van egy srác, akinek nagyon inspiráló képei vannak, és én is hasonlókat szeretnék csinálni a későbbiekben( [link]

MILC gépeket néztem már, viszont a DSLR kategóriát nem tudom, hogy bevállaljam-e, mert tényleg csak egy hobbiról beszélünk esetemben, viszont azért fontos lenne a sötétben, félhomályban való jó minőség is, így örülnék, ha tudnátok segíteni a választást illetően (a maximum ár 150ezer, nem sok, de ennyit tudnék rá költeni).

Köszi előre is mindenkinek!

2016. nov. 1. 11:19
 1/4 anonim ***** válasza:

A link nem jó.

A dslr szerintem jobb döntés, mint a milc. Egyrészt belépôszinten nem (sem) drágább, mint a milc, másrészt objektívek terén sokkal nagyobb és olcsóbb a kínálat, ha esetleg mégis komolyabban szeretnél foglalkozni majd a fotózással. Egyszerûen semmi hátránya nincs a milc gépekkel szemben, szóval nem is értem mi az, hogy "bevállald-e".

Keresgélj a Nikon és Canon belépô tükrös gépei között, menj el egy mediamarktba, fogdosd meg ôket, nézd meg melyik az áttekinthetôbb számodra, és dönts ez alapján. Csak hogy pár példát írjak, minen érdemes gondolkodni: váz: Canon 1100d, 1200d, 1300d, 550d, 600d, 650d, 700d; Nikon 3200d, 3300d, 5200d. Obi: a hozzájuk járó 18-55 is kitobik, de ha Canont veszel, tudom ajánlani az ef-s 18-135 is stm obit is, nagyon jó egy utazózoomhoz képest, és számodra tökéletes lehet és univerzális megoldás.

Ha gondolod nézd meg más márkájú dslr gépeket is (pl Pentax) de ezeknél szintén fenn áll a probléma, hogy nehezebb kompatibilis objektívhez jutni, mint a fent említett 2 márkában.

2016. nov. 1. 11:35
 2/4 anonim ***** válasza:
Vagy vannak még a bridge gépek. Előnyük hogy olcsóbb, nem kell külön objektív, könnyebbek. De én is dslrt vennék. Szerintem a kompact gépen kívül bármi jó lehet hobbi szinten. Egy jó képhez jó téma és kompozíció kell. A gép meg pénztárca függő.
2016. nov. 1. 13:45
 3/4 anonim ***** válasza:
Én is DSLR-t vennék (ahogy vettem is), de ha MILC.et veszel, akkor APS-C érzékelője legyen, RAW formátum, manuálisan is tudj mindent állítani, és a B záridő is nagyon hasznos. Ha esti, éjszakai képeket is akarsz készíteni, akkor egy állvány is nélkülözhetetlen. És én a helyedben megvárnám a fekete pénteket (november 25).
2016. nov. 1. 14:37
 4/4 A kérdező kommentje:
Oké, akkor keresek egy jó kis DSLR-t, köszi mindenkinek a segítséget! :D
2016. nov. 1. 15:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!