Vélemények utángyártott akkuról?
Nikon D5000 géphez kell (li-ionos). Szóval láttam, hogy utángyártottak esetében vannak apróbb eltérések pl. az eredeti:7,2V-os és 1080mAh-ás, az utángyártott az pedig 7,4V-os és 1000vagy1100 mAh.
Szerintetek hosszú távon lehetnek következményei a gépre nézve, ha az eredetivel felváltva használom ezeket.
Valamint szerintetek többet fognak-e bírni, mint az eredeti?
Lutri. Anno a panasonic kamerámhoz vett jobb volt, mint a gyári és tovább is bírta.
Most a Canon fényképező géphez vettem, az első kuka (kb 3 feltöltést bírt) a másik meg gyenge.
Ha eredeti, ha utángyártott, a fesz.
ugyanakkora kell legyen. Bár a 7,2V elèg fura, 7,4 a szabványos. Mindenesetre lehet jó az utángyártott is, olcsóbb, az a lènyege.
Hogy épp melyikre gondolsz, azt nem tudom, én Canonnál használtam utángyártottakat már 2004-ben (ma is csak olyant veszek), ezek mind bírtak annyit, mint az eredetiek. Mondanám, hogy Realpower vagy mik voltak, de a legújabb gépemhez neten vettem, az másmilyen.
2004-ben olyan kompakt géppel fényképeztem, ami állandó használat mellett 2 órán belül lemerítette az akkut, úgyhogy egy napra 3 akkuval mentem, elég sokszor össze tudtam hasonlítani az eredetit és az utángyártottat.
Azonban azt el kell mondanom, hogy egyszer egy fórumos úgy találta, hogy rettenetes hidegben bizony az utángyártottak nem feleltek meg. Tehát mínusz 25 alatt jobb az óvatosság. :)
Lítium-ion akkumulátorból többféle van, ezek cellafeszültsége rendre 3,3 3,6 3,7 4,0 V, nincs olyan, hogy egyféle szabványos fesz. Ugyan nem értek a Nikonhoz, de gondolom, ha a bhphotovideo mer árulni 7,4 V-ost, csak nem teszi tönkre a fényezőt. :) Ja, most megnéztem, az én 4 éves Canon 6D-met is 7,2-es eredetivel és 7,4-es utángyártottal használtam eme négy év alatt. Lapzártakor még semmi baja.
Nem, de bizonyára annak sem mindegy.
Ez egy wifi modul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!