Miért nem találták még fel az olyan digitális hátfalat ami minden 35mm-e géphez jó?
Vannak digitális hátfalak de azok típus specifikusak, horror áron.
Miért olyan kivitelezhetetlen a mai világban egy olyan digi hátfalat készíteni ami minden 35mm-es fényképezőhöz jó lehet?
A RE-35 is csak kitaláció / ötlet.
Egyáltalán nem kivitelezhetetlen, de olyan drága lenne, hogy a középformátumú hátfalak mellette bagónak tűnnek.
Olyan rendszert szeretnél, ami század milliméter pontosan illeszthető bármilyen vázba és kommunikál bármilyen váz elektronikával. Ki venné meg az eredményt?
" ami minden 35mm-es fényképezőhöz jó lehet? "
És honnan veszed ezeket a 35 mm-s gépeket? Néhány egzotikum kivételével a kommersz filmes gépeknek már leállt a gyártása. Ttizenéves filmes gépekben már lassan lerohadnak a gumi alkatrészek. De azért felmérhetetlen pénzt, hatalmas fejlesztői energiát vessen be valaki, hogy lehessen digi hátlap ezekre a gépekre? A "minden géppel csereszabatos hátfal" ötleted meg kb. óvodás gondolkodásra vall.
Egyébként a legelső dslr-ek valóban kortárs filmes vázakra épültek, azokra szervesen felépített elektronikával.
Leegyszerűsítve:
Miért nem találták még fel az olyan cipőt ami minden lábméretre jó?
Igen, ott volt a Kodak DSC széria, a maga méreteivel, külső tárhelyével ami mint egy kisebb koffer, biztos nem fél kilójával.
Ha azt egy kicsit is fejlesztették volna tovább, akkor használható, mobil megoldás lehetett volna, ha nem is minden géphez de a tükrösök közül elég sokhoz.
Minap olvastam, hogy azért állhattak le a fejlesztéssel mert akkor senki nem vette volna a digi gépeket, maradtak volna a filmes váz + hátfal kombónál.
Vagy lehetne olyan gyártó aki visszahozná a filmes korszak hangulatát, teljesen mechanikus, óramű zárszerkezettel, automata mód nélkül, de digitális formában mentené a képeket, ezt biztos össze lehet hozni, és szerintem lenne is rá kereslet.
Az hogy pl. a Fujifilm gyárt retro kinézetű gépeket még nem lesznek olyan hangulatúak teljesen, amelyiken záridő tárcsa, rekesz állító gyűrű stb. van azok már inkább.
A Leicának van lcd nélküli gépe automatika nélkül de szerintem az is elektronikus rendszerű teljesen.
ezek a dolgok azért szoktak megbukni, mert nincs rá kereslet. a film is azért halt meg, mert nincs rá kereslet, kiváltotta a digitális technika. nyomokban még létezik, de messze nem tudnak akkora mennyiséget eladni, mint régen, mert már csak kevés megszállott használ filmet. nem véletlenül kellett az egyik legnépszerűbb film, a Kodachrome gyártását és előhívását is megszüntetni.
azt írod a Leicáról, hogy "SZERINTEM az is elektronikus rendszerű teljesen". ha téged még csak annyira sem érdekel a dolog, hogy utánanézz annak a rendszernek, aminek tudsz a létezéséről, akkor miért gondolod, hogy bármelyik gyártó bármelyik ilyen termékére sokkal nagyobb fizetőképes kereslet van?
nekem volt a kezemben digi Leica (mondjuk ilyen is sok féle van), van olyan, amelyik teljesen ugyanúgy műküdik, mint a filmes működött - távmérős kereső, full manual objektív, stb. viszont ezek is rohadt drágák pont azért, mert nagyon kicsi a piaca és csak a fanatikusok vennék meg - az ára miatt meg csak a jól kereső fanatikusok képesek rá...
Értem én a kérdezőt és bennem is felvetődött ez a gondolat, mivel szert tettem olcsón egy csúcsszuper filmes gépre és nem megy olyan könnyen már a filmkidolgozás mint jópár éve amikor még az utcai újságos bódé fotólaboros is volt :-D .
Erős kompromisszumokkal kivitelezhető lenne, és lehetne egy ilyen kínai cucc a piacon, viszont gondolom hogy ezzel az olcsóbb digitális gépek piacát rontanák le vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!