Canon EF 85/1.8 vagy Samyang 85/1.4?
Figyelt kérdés
Melyiket inkább? (Portéra, APS-C váz)2016. szept. 24. 19:12
1/5 anonim válasza:
Én gondolkodás nélkül Canont vennék, de az én vagyok. Azért egy gyors autofókuszos tele az előny lehet más feladatnál is.
Az élességállítást hogyan képzeled el a Samyangnál? Mattüvegcsere?
2/5 anonim válasza:
(nincs az agyamban a liveview, mert nekem nem hasznos)
3/5 A kérdező kommentje:
Világéletemben manuál fókuszt használtam. Zenit, Praktica, stb, még most a digitális Canonommal is. Eddig egy Helios 44-2-vel portréztam, azzal is megtaláltam az élességet. Viszont jó lenne már egy 85mm-es jó fényerős optika. Ez a 2 meg nagyjából egy árban van, és mindkettőt dicsérik.
2016. szept. 25. 12:08
4/5 anonim válasza:
Azokon én is, mert nem volt más, legalábbis a Zenitemen, de a Zenites mattüvegen még fiatal (értve: jó szemű) emberek sem csinálták másképp az élességállítást, minthogy a jobbra-balra tekergetésből meghatározott életlenedés közé középre berakták. Na, a Prakticámon már volt háromféle élességállítási segéd, azzal meg voltam elégedve, az gyors is volt. De ma már nem kellenek a felesleges kihívások - nekem. :)
5/5 A kérdező kommentje:
Persze, értem én, jó dolog is az AF, de nem az a mérvadó nekem. Optikailag lennék inkább kíváncsi, hogy melyik a jobb.
2016. szept. 25. 18:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!