Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Sportkamerák közül ki melyikre...

Sportkamerák közül ki melyikre esküszik? Sony vagy GOPRO/SJCAM?

Figyelt kérdés

Esetleg konkrét jellemzők, amelyek miatt az egyik előnyösebb a másiknál?

pl halszem, sötétben felvétel, szög állíthatósága, aksi működési ideje, wifi funkció akadásmentes működése, színvisszaadás, torzítás??

Igazából bármi érdekelne.

2016. szept. 11. 11:01
 1/6 anonim ***** válasza:

Mostanában elég sok videót/leírást néztem, mert családban venni akarunk egy ilyen akció/sportkamerát. Tehát bár a tapasztalat nem gyakori, talán több, mint a semmi, és adhat némi perspektívát.

GoPro tetszik nekünk a legjobban (Session-t leszámítva jó a képminőség, gyönyörűek a színek), de mivel nincs benne képstabilizátor, ezért sokszor jóval remegősebb a kép, mint pl egy Sony-n. Sony-kban van elektronikus képstabilizátor (SteadyCam néven), drágább verziók sötétben jobb eredményt hoznak, mint egy GoPro, de színei élettelennek, hűvösnek tűnnek - bár nyilván ez is preferencia kérdése.

SJCAM-eket mi hamar elvetettük, képminőségük miatt. Persze lehet, hogy hamisítvánnyal készült videókat láttunk, de ezek alapján labdába sem rúghat a többi mellett.

2016. szept. 11. 11:10
 2/6 A kérdező kommentje:

köszi, hát igen, elég sok olyan tényező van, amit szubjektíven lehet csak megítélni. de végül is akár Sony akár Gopro, azért mindegyik egy név, tehát minőségileg nem hiszem h nagy gond lehetne velük, bár látod én meg a Goproról halottam azt az elég általános véleményt h bizony a halszemeffektus keményen ott van.

hát fene tudja, sztem is az lesz h csak akkor tudja meg az ember ha s.k. kipróbálta.

2016. szept. 11. 11:59
 3/6 anonim ***** válasza:

#2: hordó torzítás Sony kameráknál is brutálisan jelentkezik, ha széles látószögű módban veszel fel (170 fok), de elvileg 120 fokot is be lehet állítani. GoPro közelébe nem megy 170 foknak.

Szerencsére youtube-ra rengeteg összehasonlító videót raknak fel, csak a cégek gyári promóciós videóit kell elkerülni, mert azok nyilván zseniálisan néznek ki, nem feltétlenül tükrözve azt, hogy egy átlagfelhasználónál mit fognak produkálni:)

2016. szept. 11. 12:04
 4/6 A kérdező kommentje:
az zavar a youtubes videókban hogy ugye nem mindig tudni, mégis melyik firmware van rajta, mivel frissítették stb, és így aztán nézhetem őket, könnyen bele futhatok egész más funkciókba.
2016. szept. 11. 12:07
 5/6 anonim válasza:

SJCAM. Olcsó és jó

Nekem sjcam x1000 van és nagyon meg vagyok vele elégedve

2016. nov. 3. 21:07
 6/6 A kérdező kommentje:

most már berendezkedtem a Sonyra :)

és én is meg vagyok elégedve, csak az az egy nagy baja h az aksi nem sokáig bírja és a kártyát meg nem mindig ismeri fel, csak 5-6-7-edszerre ..

2016. nov. 4. 18:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!