Hogy kell NEF formátumból JPG-be tenni egy fotót laptopon?
#21 nem ironizáltam érdekes módon nekem működött így
de biztos hozzá nem értő balek vagyok...
Senki nem állította, hogy nem működik, lesz belőle JPG, de az adott rendszer felbontásában, színterében. Nagyjából olyan mintha egy gyalogsági ásóval akarnád kicserélni egy hetes iPhone kijelzőjét. Valószínűleg előbb utóbb ki fogod tudni venni a készülékből a kijelzőt, csak közben összekarcolsz és összetörsz vele minden mást.
A RAW konvertereket nem véletlenül találták fel és nem az a baj, hogy nem tudjátok, hogy miről beszéltek, hanem az, hogy amikor egy valóban hozzáértő (fotós vagyok, végzettségem szerint is, ebből élek, főállásban) elmondja, hogy amit javasoltok az butaság, akkor még kikéritek magatoknak és a szakmaiatlan marhaságotok miatt leírjátok, hogy aki szakmai választ adott az hozzánemértő. Gratulálok! :)
mi az a teddy henger? én nem vagyok szakmabeli, elnézést.
az adott rendszerrel kapcsolatban igazad van, ha szar akkor nyilván a minőség is olyan lesz.
ha viszont jó, akkor igazából nem látom okát, miért ne lehetne, amúgyse szeretek mindenféle szirszart telepíteni a gépemre.
Teddy hengerrel falat/plafont festenek, ezért nem jó arra, hogy vsendéletet fess vele, de írhattam volna portrét vagy bármi mást is. Egyébként még ha a rendszer jó is, elveszíted a RAW előnyeit, eldobod a pixelek nagyrészét, szóval egy teljesen értelmetlen marhaság amit itt leírtatok és ami miatt leidiótáztatok, hozzánemértőnek tituláltatol minket.
Ne is telepíts semmit, a telepítés is hozzáértőknek van kitalálva, a felhasználó használja a szoftvereket és nem telepíti azokat.
ha a kép amúgyis alacsony felbontású, annyi veszteség még simán belefér. A JPG formátum alapból veszteséges és mégis milyen sokan használják!
én mondjuk PNG-t szeretem, de ízlés kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!