Hogy kell NEF formátumból JPG-be tenni egy fotót laptopon?
#16, ha nem tudod megnyitni azokat a fájlokat, akkor még a print screen se fog menni ;)
ha meg van progid megnyitni, akkor a Mentés másként funkció is meglesz hamar ;)
Öreg megvan, hogy kutya nem kérdezte, hogy milyen kiterjesztésekre tudsz rákeresni a Google-ben?
Itt konkrétan a Nikon fényképezőgépek által készített digitális nyersképformátumról volt szó, aminek a JPG-é alakítására a legjobb megoldás egy RAW konverter. A Te megoldásod arra jó, hogy az amúgy nagy felbontású nyersképből kinyerj egy kis felbontású, tömörített sz@rt, valamilyen a gép által használt színtérrel. Ezzel az erővel le is skiccelheti egy darab papírra. :)
Már elnézést, de a harmat gyenge grafikai ismereteim szerint a "Print Screen" az a képernyő mentésére szolgáló funkció. Na már most ha nekem a képernyő felbontásom 1280x1024 pixel, akkor innentől fogva ez a maximum felbontás amit eltudok menteni, teljesen mindegy, hogy éppen milyen képfájlal van dolgom.
De mi van akkor ha én egy 2000x3000 pixel felbontású akár .NEF(teljesen mindegy) fájlt akarok .JPG formátumba elmenteni. És ragaszkodom az eredeti felbontáshoz.
Ezért ostobaság amit a "grafikusfélistenünk" itt előad....
Lehet menni a vödör jégért, mert ez az égés öregem...
"Na már most ha nekem a képernyő felbontásom 1280x1024 pixel, akkor innentől fogva ez a maximum felbontás amit eltudok menteni"
Oké. És ha neki mondjuk nagyobb? Vagy a kép mérete kisebb?
"De mi van akkor ha én egy 2000x3000 pixel felbontású akár .NEF(teljesen mindegy) fájlt akarok .JPG formátumba elmenteni. És ragaszkodom az eredeti felbontáshoz."
Akkor sem kell konvertáló, elég egy olyan képnézegető, ami megnyitja a NEF fájlokat. Van egy pár. Ha van 10 különböző videófájlod, melyik a jobb megoldás? Letölteni Bécike VQA lejátszóját, vagy egy olyan lejátszót,ami kezeli mind a tizet?
Bameg, az ember egy kicsit dolgozgat, és egyből lemarad a hét legnagyszerűbb előadásáról!
Dehogy a hét, a hónap legnagyszerűbb előadása! Kérem, ne hagyjuk abba, remek szórakozás ez!
Itt valamelyik hozzá nem értő kolléga kifogásolta a print screen-es megoldás felbontásbeli korlátját. Mit szóltok ahhoz a javaslathoz, hogy print screen gomb helyett lefotózhatjuk telefonnal, aminek kapásból nagyobb a felbontása mint a képernyőé?
Az #1 válaszadó írt jót: olyan programot kell keresni amivel megnyitható a NEF, aztán
printscreen-elni és JPG-ként vagy másként kimenteni. A NEF to JPG konvertáló is jó megoldás.
A hozzá nem értő idióták meg tőlem is kapták a mínuszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!