Szerintetek megérné vele foglalkozni?
Egy tekercs színes, 36 kockás film 1000-2000 forint, az előhívás szintén ennyi, tehát egy kép összköltsége csak a filmkidolgozásból kb. 125 forint. Ezer kép árából kijön egy belépő DSLR.
Szerintem nagyobb gond, hogy nehéz a képeket terjeszteni és sokszorosítani, macerás a tárolás, nem nagyon lehet archiválni, és igazából elég macerás keresni egy olyan labort, ahol normálisan levilágítják neked a gépeket. Én ott adtam fel a filmes fényképezést, amikor megszűnt a labor, ahol előhívattam és nem találtam másikat, ami értékelhető minőségben dolgozott. Ha Budapesten vagy, ez talán kisebb probléma, illetve ha élvezetet jelent, laborálhatsz te magad is.
Ha kezdő lennék, biztos nem egy filmes gépen szeretném megtanulni a fotózás alapjait :D
Ahogyan azt előttem is említették, elég drága. Főleg úgy, hogy perpillanat hozzáértésed is kevés. Vegyél egy olcsó DSLR-t és tanuld meg használni. Ha értesz hozzá, nem lesznek a filmeken meglepetések.
Aki azt mondja, hogy nem éri meg filmre fotózni, mert drága, meg az árából xy-t lehet venni, stb... az bizonyára nem fotózott még filmre, de még a fotózáshoz, mint olyan, sincs túl sok köze.
Egy analóg tükrös szett és egy kompakt gép szinte minden tekintetben összehasonlíthatatlan.
A színek, tónusok, a háttérelmosás, maga a fotózás folyamata is felér egy élménnyel, csakúgy, mint amikor először kézbe veszed a képeket napok várakozása után.
Ha teheted, mindenképp vegyél egy tekercs filmet és próbáld ki!
Egy 24-es tekercs legolcsóbb fuji film kb 700forinból kijön, az előhívás sem olyan drága, ráadásul elég kicsiben előhívatni, ha lesz 1-2 szuper kép, később is kinagyíttathatod a negatívról, bármely méretre.
Én személy szerint imádok filmre fotózni. Egy kezdőnek is erősen ajánlott, egy digi.kompakttal ellentétben minden kockát meg kell fontolnod, lelassít, gondolkodásra ösztönöz, megnyugtat, és ahogy írtam, a színek, a fizikailag létező képek bőven megérnek 1-2ezer forintot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!