Mekkora gyújtótáv portrézáshoz aps-c vázon?
Sziasztok.
Portrézásra keresek objektívet Canon gépre. Nem professzionális felhasználásra, csak barátnőről, meg ismerősökről készítenék képet, tehát az L-es optikák kiesnek a látószögemből az áruk miatt. Amin eddig gondolkodtam az a Canon 85/1.8 vagy a Samyang 85/1.4 .
AF nem létszükségem. Mi a véleményetek?
A Canon 85/1,8-as az kétségtelenül háromszor olyan drága, mint az 50/1,8, és lehet, hogy csak kétszer annyit érne portrézásra.
Ha nem kell AF... Én ugyan nem voltam elájulva az orosz alapobjektívektől, de lehet, hogy adapterrel is csak fele annyi lenne, mint az 50/1,8.
Ha nem kell AF... Én ugyan el nem tudom képzelni azt a helyzetet, legfeljebb mattüvegcserével, de hát kinek a pap, kinek a pap lánya.
Bocsánat, de van egy-két félreértés itt: az hogy egy kisszenzoros gépen szorzó van,az egyáltalán nem függ össze a gyújtótávolság okozta torzításokkal, vagy térösszenyomással. Egy 50mm-es objektív ugyanolyan képet fog adni FF és APS-C vázon is, csak az utóbbinál kevesebbet látunk a képből, levágja a széleit.
A kb. 100mm gyújtótávolság nagyjából megfelel azon elvárásoknak, hogy ne torzítson, ugyanakkor nem nyomja össze a teret mint a nagy telék.
Tehát az 50mm alapobjektív nem fog csak azért 80mm-es telévé változni mert rátettük egy kisszenzoros gépre.
Bocsánat, ez utóbbi kijelentés nem helytálló.
Az egyperfeketéből következőleg.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!