Euronincsban ajánljátok hogy ott vagyünk fényképezőgépet?
"Garancia, szervíz ugyanaz, bárhol is veszi meg"
Nem feltétlenül :( Sok esetben azért olcsóbb egy-két helyen mert a gyártói garancia helyett a bolt/hálózat vállalja a garanciális kockázatot.Pl. az általam vásárolt LG TV-re sem volt gyártói gari (persze ezt csak utólag tudtam meg) ezért az LG kiszállásos javítása helyett vihettem be a boltba a készüléket, várhattam a javításra, majd amikor szóltak, hogy kész mehettem érte :(
Nyílván egy fényképezőgépnél ez egyszerűbb procedúra mint egy 120 cm-s TV-vel :)))
Ne haragudj, de ez így nem igaz. Gyári garancia mindenre van.
Ajánlom figyelmedbe pl. ezt:
"A gyártói és forgalmazó jótállás közötti különbségtételt nem nagyon értjük, hiszen olyan létezik, hogy a gyártó kedvezőbb (rendszerint hosszabb) jótállást is vállal a termékre, akkor ezek automatikusan átszállnak a fogyasztóra a vásárlással (persze ha a fogyasztó tud ezekről), de ezek a kötelező jótállástól kedvezőtlenebbek nem lehetnek."
Az Euronicsben a személyzet sokszor nagyon jó tanácsokkal lát el, ezért mindenképp érdemes szétnézni, informálódni. Viszont a termékeik drágábbak mint a webes átlagár, ezért én évek óta internetről veszem meg a műszaki eszközeimet.
www.arukereso.hu -n kikeresed, leellenőrzöd, hogy gyári garancia jár-e hozzá ugyanannyi, mint máshol, és hogy mennyibe kerül a házhozszállítás.
Általában 10%-ot spórolhatsz így, néha még többet is.
Az Euronicsban az ár tartalmazza a szakértő kollégák jutalékát is (ezért adnak névjegykártyát, ha érdeklődsz), és ezért lehet állítólag picit alkudni is náluk..
Ne haragudj, de ez így nem igaz. Gyári garancia mindenre van.
Ajánlom figyelmedbe pl. ezt:
"A gyártói és forgalmazó jótállás közötti különbségtételt nem nagyon értjük, hiszen olyan létezik, hogy a gyártó kedvezőbb (rendszerint hosszabb) jótállást is vállal a termékre, akkor ezek automatikusan átszállnak a fogyasztóra a vásárlással (persze ha a fogyasztó tud ezekről), de ezek a kötelező jótállástól kedvezőtlenebbek nem lehetnek."
Hiszek Neked (és persze a linkelt oldalnak is) mindössze a saját tapasztalatom alapján írtam. Amikot az LG TV-mel gond volt akkor kaptam telefonon az elutasítást a gyári szám bemondását követően :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!