Családi fotózáshoz és nyaralásokhoz vegyek DSLR kamerát?
Ki lett emelve a kérdés, ebből kifolyólag úgy gondolom, hogy még nem lett fényképezőgéped.
Szóval válaszolok.
Én hobbi célból kerestem fényképezőgépet, de elég szűkös volt a keretem. Ezért a használtak között is prémium kompaktot kerestem, dslr helyett. Hogy miért? Mert mindenhova hordozhatom, a szenzora már nagyobb egy átlagos kompaktnál, úgyse lenne pénzem több objektívre de ez realitív nagy átfogású és fényerős objektívet kínál, de nem kell elszakdnom a manuális beállításoktól és sok esetben a keresőtől sem.
Én neked is egy ilyesmit ajánlok!
Hát, azért ide válaszolni az emberek általában nem rosszindulatuktól sarkallva járnak, így aztán elég meglepő a minősítésed, s bár én DSLR-t használok, mert e pillanatban kevés olyan van, ami egyes tulajdonságaival versenyképes, hát hadd válaszoljak ugyanúgy.
Na, mi ez a faragatlan stílus? Vagy nem voltál képes felérni ésszel, hogy mit írtak? Azt, hogy a DSLR nagyobb és nehezebb. Hiába mondod, hogy a 100D az könnyű és kicsi, rakjál rá egy 200 mm-es telét, mindjárt nem lesz az, míg a kompaktnál szállítási állapotban ez egyáltalán nincs, miközben ugyanazt a feladatot ellátja, Facebookra felrakni kívánt képeknél.
De egyébként két hivatásost is ismerek, aki újabban Fujit és Sonyt használ, nem tükörreflexeset.
Mondjuk én sem értem, hogy miért kell kompakt gépet ajánlani dslr helyett. Aki gyönyörködni szeretne a "zajtenger" képekben az vegyen nyugodtan kompaktot.
Akinek pedig kevés a 3x-os zoom, és még videózni is akar, annak ott az FZ1000....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!