Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Családi fotózáshoz és nyaralás...

Családi fotózáshoz és nyaralásokhoz vegyek DSLR kamerát?

Figyelt kérdés
Eddig mindig csak telefonnal csináltuk a képeket (LG G3) de gondoltam ideje lenne már váltani. Egy Canon Eos 1200d gépben gondolkodom.

2016. aug. 9. 17:50
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
54%
egy kompakt jobb lenne mert sokoldalúbb. Családi fotózáshoz fölösleges egy nehéz masinát venni, de a te pénzed. De nyilván nem értesz hozzá ezért nem tudnád kihasználni.
2016. aug. 9. 18:14
 2/16 anonim ***** válasza:
81%
Én is a kompaktra szavazok. Egy idő után teher lesz cipelni a nagyobb gépet, főleg ha mindenféle felszerelést is vásárolsz hozzá. Ha csak a pillanatot szeretnéd megörökíteni, akkor jó a kompakt. Ha viszont szívesen lennél "a fotós" a nyaraláson, vagy a családi rendezvényen, aki állandóan csak a fényképezőgépével babrál, akkor nyugodtan vegyél jobb gépet.
2016. aug. 9. 18:19
 3/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat de mégis a DSLR gép mellet döntök mert tényleg én vagyok "a fotós" és amúgy is szeretek fényképezni. :)
2016. aug. 9. 18:33
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy én egyszer fogalmaztam, bár mindenhová együtt mentünk, egymás mellett voltunk, stb, a felségem nyaralt a kompakt fényképezőgéppel, én meg a dslr felszerelést szállítottam és őriztem. :D
2016. aug. 9. 18:42
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Bár már megírtad, hogy lényegében eldöntötted a kérdést, de azért én is megírom, hogy inkább egy komolyabb kompaktot keress, azokon is lehet babrálni a beállításokon. Egy tükörreflexes gép sok helyet foglal, relatíve nehéz (én ezek miatt nem szeretem "csak úgy" városban való mászkálásra magammal vinni), el lehet velük felejteni az LCD-n való komponálást (bár szoktak "Live View" módot nyújtani, de tapasztalataim szerint akkor túl sok idő telik el a tényleges exponálásig), amely gyereknél/fura szögből való fényképezésnél lehet hasznos.

Ha még mindig DSLR mellett vagy, esetleg érdemes lehet megfontolni egy MILC (Mirrorless Interchangable Lens Camera) kamerát: nevükhöz méltóan ezek nem tükörreflexesek, de ugyanúgy cserélhetőek az objektívek, és jobb képminőséget nyújtanak egy átlag kompakt fényképezőgéphez képest, valamint kisebbek, mint egy DSLR. Tehát kb kettő között van:)

2016. aug. 9. 18:43
 6/16 anonim ***** válasza:
31%

Minek kérdezed, ha már úgy is eldöntötted? Mégis mire számítottál, hogy egyesek le, ill rábeszélnek a vásárlásra? Értelmetlen az egész....

Én például soha nem fogok dslr-t venni, mert fölösleges. Egész életedben gyűjthetsz egy(?)(legalább három!!!) jó objektívre(objektívekre!!), ami többe kerül mint a géped.Ráadásul videózni velük katasztrófa, olvassatok utána...

Gyerekek a dslr-ek ideje lejárt.

Akik nem ragadtak le az APS-C érzékelő bűvöleténél azok már Nikon DL24-500, Canon G3X, Sony RX10 ii, vagy Pana FZ1000-es gépet vesz és hagyja a cserélhető objektíveket a sznoboknak......

2016. aug. 9. 20:22
 7/16 anonim ***** válasza:
36%
A dslr-ek a hivatásos fotósok eszköze. Ők megtudják venni azokat az objektíveket amik kellenek a munkájukhoz. Sőt másod gépet, világítást, studio eszközöket. De ők legalább pénzt keresnek a 4-500ezres optikákkal, és a több százezres gépvázakkal.
2016. aug. 9. 21:35
 8/16 anonim ***** válasza:
70%

Én sziklát mászni is (magnézium) vázas DSLR-rel megyek, és bár bőven okoz nehézséget, a képek kárpótolnak. Próbáltam a Canon GX szériát, de nem jött be, sem képminőségben, sem ergonómiában nem adott eleget.

Elsősorban neked kell tudnod, hogy megéri-e a plusz súlyt, kockázatot és aggodalmat, ad-e annyival többet akár a telefonhoz képest. Sokan cipelik az első hónapokban lelkesen a gépet, majd hagyják egyre többet otthon, ahogy az újdonság izgalma múlik, de a gép súlya marad. A RAW fotózás is elég macerás hosszú távon, igényel némi elhivatottságot.

A MILC-ek méretben és súlyban kompromisszumot jelentenek, a Fuji és Sony modellek baromi jók, de árban és macerában majdnem ugyan az.

Végül ez a te hobbid, ha jó érzéssel tölt el, mindegy, hogy mások mit mondanak róla.

2016. aug. 9. 22:23
 9/16 anonim válasza:
0%
Szia :) megvetted mar mert ha nem akkor tudok ajanlani egyet :) eppen eladom a Sony Fenykepezom es ez erre a célra tokeletes
2016. aug. 23. 18:24
 10/16 A kérdező kommentje:
Még nem vettem idén karácsonyra tervezem
2016. nov. 17. 21:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!