Canon S5 IS gépemen automata módban sötét képeket csinál nappali fényviszonyoknál. A záridőt csökkenti le drasztikusan, mi lehet a probléma? Lehet a fényérzékelő hibája?
Nem záridőt írtam hanem expo-kompenzációt.
És kérem példát. Na mindegy.
Tipikus rossz kérdés:
"Miért nem jó a gépem?"
"Ennyi infóból a lófasse tudja, biztos elromlott vagy nem értesz hozzá..."
"Ha átrakom kézi, vagy záridő választás módba, akkor tudok rendes képet csinálni..."
Akkor meg is van a megoldás.
De azért feltehetnél a kollégának pár példaképet...
Nézd, öcsi, felőlem nyugodtan hisztizhetsz és toporzékolhatsz, én pont leszarom. Ha nem kell a segítség, én nem fogom erőltetni.
A kérdésed az volt, mi lehet a probléma, én pedig szerettem volna kizárni különböző hibaforrásokat, ezért tettem fel egy bátortalan kérdést, mivel ahány fényképezőgép, annyi beállítási lehetőség van automata módban is.
Nem értesz hozzá, ez kiderül a kérdésből és kiderül a saját hozzászólásodból is. Ez nem baj, de - már ne is haragudj - emiatt lehet, hogy valamit elállítottál (vagy a kishugod, mittudomén). Ezért kértem példát is.
Te viszont leugatsz, nagyképűen, lekezelően fröcsögsz itt, olyan varázsszavakat kiabálva, mint "fényérzékelő" - apa, mi a tököm az a fényérzékelő?
Nem, nem kell válaszolnod. Az ilyen arrogáns, mitugrász kis erikkártmeneknek segítsen az, akinek két anyja van. És az nem én vagyok.
További jó fotózást, szép fényeket.
Dr. Semmiközödhozzá András
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!