Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Ebay-ről lehet úgy rendelni...

Ebay-ről lehet úgy rendelni hogy kevesebb értéket ír rá?

Figyelt kérdés

Postázáskor kevesebb értéket ír rá mint amennyiért megvettem.

Belemennek ebbe az eladók? Lenne egy termék 25e ft (használt), megvenném és 50 dollárt írna rá csak? Akkor nem kéne áfát fizetni. Vámosok vacakolnának rajta?

2016. júl. 10. 09:33
 1/8 anonim ***** válasza:
Kérdezd meg az eladót.
2016. júl. 10. 09:40
 2/8 A kérdező kommentje:
Okés, de attól még az a kérdésem nyitott hogy a vámon felakadna-e és ráerőltetnék-e az áfát? Nem kérdezném ha nem zavarna az hogy közel a harmadát a termék árának ki kell fizessem pluszba az államnak...
2016. júl. 10. 09:57
 3/8 anonim ***** válasza:

És az nem zavar, hogy az eladónak kell fizetned?

Vásárolj EU-n belülről. Ja, hgy ott már valaki más kifizette az áfát és te nem tudod elsusmusolni?

Egyébként ráírathatod azt is, hogy 5 dollár volt, a vámosok nem hülyék, ha nem valós érték van feltüntetve, akkor egy átlag érték alapján határozzák meg az áfát/vámot.

2016. júl. 10. 10:30
 4/8 A kérdező kommentje:

Az nem zavar hogy ki kell fizetnem a terméket, ugyanis megéri a pénzét.

De ha te lelkesen apasztod a pénztárcád ilyen olyan pluszköltséggel hát hajrá. Én megnézem hova költöm a pénzem.

És nem 5 dollárt mondtam, hanem az áfamentesség felső határát írná rá.

2016. júl. 10. 11:17
 5/8 A kérdező kommentje:

Nekem mindegy lenne hogy EU-n belülről jön vagy sem, nem tovább értékesíteni akarom és nyerészkedni rajta, nekem kell saját részre.

Egy a gond, Japánban van ebből eladó több db is, EU-s eladóknál nem láttam.

2016. júl. 10. 11:19
 6/8 anonim ***** válasza:

"Az nem zavar hogy ki kell fizetnem a terméket, ugyanis megéri a pénzét."

Nyilván azért olcsóbb, mert még nincs rá kifizetve a vám és az áfa. És ezért nem találsz EU-n belül csak drágábban, mert arra meg már ki van. Ez van, a vámot és áfát nem tudod megúszni.

"De ha te lelkesen apasztod a pénztárcád ilyen olyan pluszköltséggel hát hajrá."

Nem apasztom lelkesen, de ha valaminek van egy adott ára, akkor nem próbálkozom különböző trükkökkel és csalással féláron beszerezni, mert tudom, hogy a végén én faragok rá.

"Én megnézem hova költöm a pénzem."

Igen? És biztos jó ötlet japánból rendelni valamit, ami nem biztos, hogy megfelel az európai szabványoknak, és jó eséllyel a garancia érvényesítésére is csak Japánban lesz lehetőség, és így többe kerülne, mint eldobni és újat venni...?

"És nem 5 dollárt mondtam, hanem az áfamentesség felső határát írná rá."

Én meg csak egy példát mondtam, a lényeg felett elsiklottál: a vámosok nem hülyék, tudják, mi mennyit ér.

2016. júl. 10. 12:29
 7/8 A kérdező kommentje:
Garancia amúgy sincs rá, mivel mint már mondtam, használt termék, objektív. Köszönöm mindenesetre a válaszokat.
2016. júl. 10. 17:36
 8/8 anonim ***** válasza:
Attól, hogy használt, még lehet gyári garanciás, illetve a viszonteladó is vállalhat rá garanciát. De ha nem, nem.
2016. júl. 10. 17:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!